Hirdetés
Archivum

A sérülésektõl sújtott Orenburg gyõzelmet ünnepelhetett Kurszkban:

:

Hirdetés

A hétvégén a harmadik fordulójához érkezett az Orosz Bajnokság. A harmadik kör legérdekesebb mérkõzésének az Orenburg kurszki vendégjátéka ígérkezett. A találkozóban nem is kellett csalódnunk, szoros végjáték után végül az EuroLigás együttes ünnepelhetett gyõzelmet. A többi “nagy”, a címvédõ Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva könnyedén gyõzött.

Az Orenburg két világsztár, Elena Baranova és a VB-n elszenvedett sérülését újra érzõ Becky Hammon nélkül lépett pályára Kurszkban. A találkozó egy félidõn át szorosan alakult, a 15-15-ös elsõ negyed után 35-31-re ment a szünetben a Kurszk. A harmadik negyedben aztán nagy fordulatot láthatott az 1100 fõs közönség. Nemcsak utolérte, de le is hagyta ellenfelét a Valencia elleni EuroLiga rajtra készülõ együttes.

44-51-es orenburgi vezetéssel fordultak az együttesek a negyedik szakaszba. Itt a hazaiak mindent megtettek, de csak felzárkózni tudtak, fordítani nem. A lefújás pillanatában 64-67 állt az eredményjelzõn. Az Orenburgból Tina Charles (19 pont, 15 lepattanó), Anastasia Veramejenka (15 pont, 8 lepattanó) és Ludmila Sapova (14 pont) emelkedett ki. A Kurszkból Lindsey Harding remekelt.

A címvédõ Jekatyerinburg a Dinamo Moszkva csarnokában lépett pályára 500 nézõ elõtt. Egy félidõn át szoros mérkõzést láthatott a publikum, az uráliak „csak” 8 ponttal léptek el riválisuktól. A harmadik szakaszban aztán helyreállt a világ rendje, miután ezt az etapot 10-25-re húzták be Gundars Vetra tanítványai. A negyedik felvonás már különösebb izgalmak nélkül, nagy uráli fölényben zajlott, így végül 49-89-es végeredmény született. A Jekatyerinburgból mind a 12 nevezett játékos pályára lépett, öten jutottak 10 pont fölé és a 15 pontos Sztyepanova bizonyult a legeredményesebbnek.

A friss szuperkupa-gyõztes Szpartak Moszkva a Szpartak Szentpétervár otthonában lépett pályára. A találkozó hasonlóan alakult, mint a Jekatyerinburg moszkvai fellépése. Egy szorosabb félidõ után a harmadik és negyedik etapban felõrölte ellenfelét Pokey Chatman együttese. A vége 67-91 lett. A moszkvaiaknál öten jutottak 10 pont fölé és Epiphanny Prince (19 pont) volt a legeredményesebb.

Eredmények

Dinamo Kurszk – Nagyezsda Orenburg 64:67
Dinamo Moszkva – UMMC Jekatyerinburg 49:89
Szpartak Szentpétervár – Szpartak Moszkva Vidnoje 67:91
Vologda-Сhevakata – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 84:69
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Szpartak Noginszk 70:77 h.u.

Hirdetés