Hirdetés
Archivum

A Sleza Wroclaw a bronzérmes Lengyelországban:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult a bronzcsata Lengyelországban. A hárommeccses párharcban egyszer sem született hazai siker, végül a Sleza Wroclaw 2-1-re legyõzte a Wisla Krakow-t és megszerezte a 3. helyet.

Fotó: Facebook.com/1KSSlezaWroclaw/

Fotó: Facebook.com/1KSSlezaWroclaw/

Lengyelországban, hazánkhoz hasonlóan, az egyik fél második sikeréig tartó párharcban döntik el a bajnoki bronzérem sorsát. Ezúttal a Wisla Krakow és a tavalyi bajnok Sleza Wroclaw csatázott az éremért. Mindkét gárda hullámzó szezont zárt, melynek szép lezárást jelentett volna egy érem. Az elsõ meccs után ehhez a Wroclaw került közelebb, miután riválisuk otthonában nagy csatában a negyedik negyedben 6 pontos hátrányból fordítva 66-62-es gyõzelmet arattak. Elina Babkina 18 pontját kell kiemelni errõl a találkozóról.

A második meccsen a Sleza Wroclaw hazai pályán az érem megszerzéséért lépett pályára. A Wisla Krakow azonban az irányítást végig kézben tartva magabiztos 88-58-as sikert ünnepelhetett a 20 pontos Leonor Rodríguez vezetésével. A harmadik meccsre visszautaztak a csapatok Krakkóba, ahol óriási csata kerekedett. A harmadik negyed végére 49-38-ra ellépett a Sleza Wroclaw. A Wisla Krakow azonban az utolsó két percbe érve nyílttá tette a végjátékot. Végül a Wroclaw pontosabbnak bizonyult, a dupla-duplát (15 pont, 11 lepattanó) elérõ Kourtney Treffers vezetésével 62-58-ra behúzták a gyõzelmet.

Hirdetés