Hirdetés
Archivum

A sokat hibázó Fener kikapott a címvédõtõl:

:

Hirdetés

Egy nem mindennapi mérkõzésen, fantasztikus hajrával verte a címvédõ Szpartak Moszkva a Fenerbahcét a nõi kosárlabda EuroLiga negyeddöntõjének elsõ mérkõzésén. A török sztárcsapat a félidõben még 16 ponttal vezetett, de elõnyüket nem tudták megõrizni.

A nõi EuroLiga negyeddöntõinek legérdekesebb párharcára volt kilátás a Fenerbahce és a Szpartak Moszkva között. A találkozó pedig beváltotta a hozzáfûzött reményeket. Nem úgy indult azonban ez az este, hogy itt komolyabb izgalmak lesznek. Már az elsõ negyed végén 15 ponttal vezetett Rátgéber László együttese, sõt a második negyed egy szakaszában már 17 pontos differenciát is feljegyezhettünk. A címvédõ teljesen padlón volt, miközben Matovics és Yilmaz vezetésével a hazaiak szárnyaltak. A szünetre 47-31-es állás mellett vonultak a csapatok.

A Szpartak Moszkva rendkívül pontatlan játékot mutatott be az elsõ 20 percben, labdaeladások, rossz játékhívások és gyenge védekezés jellemezte a címvédõt. Éppen ezért volt döbbenetes az, amit a harmadik negyedben láttunk. Gyakorlatilag szerepet cseréltek a csapatok. A törökök elkezdtek hibázni és szépen lassan visszacsalogatták a meccsbe a címvédõt. A harmadik negyed felére 10 pont alá csökkent a differencia és a negyedik etapnak 64-59-es állás mellett vágtak neki a felek.

A negyedik negyedre teljesen kicsúszott a mérkõzés a Fenerbahce kezébõl, a szinte az egész meccset végig harcoló Yilmaz-Matovics duó elkészült az erejével, miközben a vendégeknél Prince és Taj Mc Williams klasszis megoldásokkal vétette magát észre. 7 perc volt vissza a találkozóból, amikor 66 – 67-nél átvette a vezetést az orosz gárda. Pokey Chatman együttese innentõl kezdve már nem is engedte ki a kezdeményezést a kezébõl. Olyan lélektani elõnybe kerültek az oroszok, hogy bár csak 3-4 pont volt a differencia, igazából nem lehetett érezni, hogy a Fenerbahce vissza tud jönni. Nem is tudtak, a vége 78-86 lett.

Furcsa mérkõzés volt, talán a török együttesnél idõ elõtt megnyugodtak és most visszaköszönt a 6-7 emberes rotáció hátránya is. A Fenerbahce legjobbjai a 24 pontos Yilmaz és a 20 pontos Matovics voltak, 40 és 37 perc játékidõvel. A másik oldalon Prince (19 pont), Osipova (16 pont) és Mc Williams (16 pont, 12 lepattanó) villogott.

Eredmény

Fenerbahce – Szpartak Moszkva Vidnoje 78-86 (25-12, 22-19, 17-28, 14-27)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Szpartak Moszkva javára.

Statisztika

Hirdetés