Hirdetés
Magyarország

A Sopron 2006-os Euroliga bravúrját nézhetjük vissza:

:

Hirdetés

A Sopron Basket múltidéző sorozata ezúttal 2006-ba repít minket, amikor az Euroliga nyolcaddöntőjében a magyar csapat az UMMC Jekatyerinburgot búcsúztatta.

A 2005/2006-os évadban az Euroligát 18 csapattal rendezték. Három hatos csoportban zajlottak a küzdelmek. A csoportkör után a csapatokat egy összesített tabellán rangsorolták és az 1-16. sorrendet figyelembe véve alakították ki a keresztjáték, így a nyolcaddöntők párosításait. A Sopron és a Jekatyerinburg is 5/5-ös mutatóval zárta a csoportkört. Az összesített tabellán az orosz gárda lett a 8. és a magyar a 9.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban a pályaelőny az orosz sztárcsapatnál volt, de a Sopron óriási bravúrt elérve Oleksandra Radulovic és Ivana Matovic 20-20 pontjával, illetve Nikki Teasley 14 pont, 10 lepattanós dupla-duplájával 80-77-es győzelmet aratott egy nagyszerű hajrával az első meccsen. A visszavágó, melynek felvétele visszanézhető lesz, tovább írta ezt a bravúrt. Telt házas, fantasztikus hangulatú találkozón 89-79-es soproni győzelmet és továbbjutást élhettünk át. A 44-40-es félidő után a harmadik negyedben nőtt 10 pontra a differencia és a Sopron kézben tartotta az irányítást. Nikki Teasley 27, Cserny Réka pedig 16 ponttal zárt.

Fotó: Sopron Basket – Németh Péter

Hirdetés