Hirdetés
Archivum

A Sopron a Tarbes, a Gyõr a Valencia vendége lesz:

:

Hirdetés

Felemás hét vár ránk a nõi kosárlabda Euroligában. A Sopron a sorozat egyetlen nyeretlen csapatához, a Tarbes együtteséhez látogat. A Gyõr pedig az egyre jobban összeálló Valencia vendége lesz.

A Sopron az Euroliga 2011/2012-es szezonjának magyar szempontból nyitó mérkõzésén magabiztosan verte a Tarbes együttesét. Székely Norbert csapata az elsõ perctõl kezdve kezében tartotta az összecsapást és 77-58-as gyõzelmet aratott. A francia szurkolók bíztak benne, hogy a Sopronban mutatottnál csak jobb játékot láthatnak a csapatuktól, de az alapszakasz elsõ körében gyõzelmet nem tudott szerezni a Tarbes. Sorozatban pedig már 10 vereségnél tart a francia gárda, utoljára ugyanis tavaly decemberben sikerült Euroliga mérkõzést nyerniük.

Ez a Tarbes, azonban már nem az a Tarbes amelyiket október 12-én láthattuk. Pauline Krawczyk és Lauren Neaves sérüléssel bajlódik, így rájuk várhatóan nem számíthat a szakmai stáb. Eközben pedig érkezett a keretükhöz egy régi ismerõs Maja Miljkovic, aki 5 mérkõzésen 8.4 pontot és 1.2 lepattanót átlagolt az Euroligában. A Tarbes november 24-én leigazolta a 22 éves Alex Montgomery-t is, aki nyáron mutatkozott be a WNBA-ben és a New York Liberty színeiben átlagban 9 percet töltött a pályán, mely idõ alatt 2,5 pontot és 1,8 lepattanót hozott össze. A fiatal amerikai még nem játszott a Tarbes színeiben, de az egyik helyi lap beharangozója arról ír, hogy a Sopron ellen debütálhat.

Nem véletlen tehát, hogy Székely Norbert is azt mondta a soproni klub hivatalos honlapjának nyilatkozva: egy egészen más mérkõzésre számít, mint az elsõ fordulóban. Ráadásul nem túl hízelgõ a magyar bajnok idegenbeli mutatója, tavaly október vége, a Gdynia elleni bravúros siker óta nem sikerült idegenben nyerni. Ez már egy nyolc mérkõzésre nyúló sorozat, de talán most jött el az idõ, hogy megszakadjon. A múlt héten szabadnapos volt a soproni együttes az Euroligában és amíg a ZTE ellen a legjobbak voltak a pályán, egy ötletes játékot játszó és a lehetõségekhez képest friss csapatot láttunk. Ez mindenképpen bizakodásra adhat okot.

A Gyõrnek egészen más lehetõségei lesznek majd a Valencia otthonában. A spanyol sztárcsapat Füzy Ákos együttesének Euroliga bemutatkozása alkalmával 80-63-as gyõzelmet aratott. Azóta pedig még tovább erõsödött a Valencia. Érkezett Lauren Jackson és Sancho Lyttle, ráadásul Natalia Hejkova most már lassan egy hónapja dolgozhat ezzel a teljesebb kerettel és ez meglátszik a csapat teljesítményén. A Jekatyerinburg elleni negyedik negyed és az isztambuli parádé megerõsítette, hogy a Valencia a sorozat egyik nagy esélyese és bizonyította, hogy ez már messze nem az a csapat, amelyik a prágaiaktól beleszaladt egy pofonba hazai pályán.

A Gyõr sem ugyanaz az együttes, amelyik október 13-án története elsõ Euroliga mérkõzésén kifutott pályára és itt nem elsõsorban Renee Montgomery távozásáról van szó. Rengeteget fejlõdött, gyorsult Füzy Ákos csapata, amelyrõl nyugodtan kijelenthetjük, hogy vasárnap a pécsi csarnokban szintet lépett. Hogy Spanyolország harmadik legnagyobb városában ez mire lehet elég? Ha a Gyõrtõl megint érkezik egy olyan jó periódus, mint a Jekatyerinburgban 5 ponttal megnyert harmadik negyed, akkor elégedettek lehetünk.

Az elõttünk álló forduló olyan kiemelkedõ csúcsrangadót nem tartogat, mint az elõzõ körök. Az A-csoportban érdekesnek ígérkezik még az USK Praha – Bourges összecsapás. Itt a prágaiak egy gyõzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthatnák a rájátszásba kerülésüket és a negyedik helyüket a Galatasaray, Jekatyerinburg, Valencia trió mögött. A B-csoportban csütörtökön két 3 gyõzelemmel és 3 vereséggel álló gárda, az Orenburg és a Schio találkozik. Itt a gyõztes hatalmas lépést tehet a rájátszás felé, míg a vesztesre komoly matekórák várhatnak a hátralévõ fordulókban. A C-csoportban pedig a krakkóiak kassai vendégjátéka érdemel kiemelést. Itt a szlovák bajnoknak gyõznie kell, ha szeretne tapadni az élbolyhoz, míg a lengyelek egy sikerrel igen kényelmes pozícióba navigálhatnák magukat.

Az Euroliga 8. fordulójának programja


A-csoport
November 30., szerda

VICI Aistes – Galatasaray 17:15
UMMC Jekatyerinburg – Lotos Gdynia 14:00
ZVVZ USK Praha – Bourges Basket 19:00
Ros Casares Valencia – Uni Seat Gyõr 20:30

B-csoport
November 30., szerda

Tarbes GB – UNIQA Euroleasing Sopron 20:00
Perfumerias Avenida – CCC Polkowice 20:30

December 1., csütörtök
Nagyezsda Orenburg – Beretta-Famila Schio 14:00

C-csoport
November 30., szerda

Gospic CO – Rivas Ecopolis 18:00
Szpartak Moszkva Vidnoje – Frisco Brno 15:00
Good Angels Kosice – Wisla Can-Pack 19:00


December 1., csütörtök

CB Taranto – BLMA 20:30

Hirdetés