Hirdetés
Európa

A Sopron az 5., a Szekszárd 16. az Euroliga erősorrendjében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) kiadta a női kosárlabda Euroliga frissített erőssorrendjét. A magyar csapatok közül a Sopron Basket az 5., az Atomerőmű KSC Szekszárd a 16. helyen szerepel Paul Nilsen, szakíró összeállításában.

A Sopron Basket csapatát három pozícióval sorolták hátrébb az összeállításban a korábbiakhoz képest. Kiemelve, hogy lehet kicsit erős döntés, de immár két isztambuli vereséget könyvelhetett el a csapat. Méltatják Határ Bernadettet és azt, hogy érkeznek, még jó hozzájárulások, mint például Gabby Williams-é. A riportban megemlítik, hogy három hazai mérkőzés jön, ami jó esély, hogy ismét átvegye a kezdeményezést a csoportjában a Sopron.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát egy pozícióval sorolták hátrább az előző erőssorrendhez képest. A szekszárdiak kapcsán elsősorban a keret mélységének és tapasztalatának a hiányát emelik ki. Mivel ez egy aktuális összeállítás, így már Nikolina Milic kiválása is említésre kerül. Emellett a támadóerőben, különösen a triplákban mutatkozó elmaradást hangsúlyozzák. A Szekszárdra otthon a TTT Riga és Umana Reyer Venezia, míg idegenben a BLMA vár a következő fordulókban. Felteszik a kérdést, hogy ezeken az összecsapásokon megszülethet-e az első siker.

Az erőssorrend első három helyén az UMMC Jekatyerinburg, a Perfumerias Avenida Salamanca és a ZVVZ USK Praha áll.

Hirdetés