Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a Carolo Basket elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a francia Carolo Basket együttesét látja vendégül a Sopron Basket a nõi kosárlabda Euroliga 8. fordulójában. A találkozóhoz a részletes szerkesztõségi beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban ennek kiegészítéseként a klub felvezetõ összeállítását ajánljuk.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Csütörtökön 18 órától a francia Flammes Carolos Basket együttesét fogadjuk a Novomatic Arénában, akiktõl a sorozat elsõ fordulójában vereséget szenvedtünk.

Soha nem jó a szezon elején, nyitó fordulóban egy feltörekvõ csapathoz látogatni, melyet mi is megtapasztaltunk október 24-én. Sok hibával kosárlabdáztunk, a védekezésünk sem állt össze, így 80-74 arányú vereséggel távoztunk Franciaországból. Az akkori mérkõzés hõse, a 18 ponttal záró Queralt Casas azóta már a mi oldalunkon pattogtat, mely külön pikantériát ad a csütörtöki mérkõzésnek.

Az elõjelek annyiban hasonlóak, hogy most a téli szünet után kell újra a decemberi formába lendülni. Kemény munkát végeztünk az ünnepek alatt, és a Cegléd elleni bajnoki második félidejében már sikerült is a kívánt irányba ellépnünk, úgy, hogy nem is teljes kerettel álltunk fel. A hiányzók közül válogatott centerünkre, Határ Bernadettre a Carolo ellen sem számíthatunk. Betti jobb térdében megsérült az egyik szalag, így pár hétre kidõlt a sorból.

Nélküle kell megvívnunk tehát a csütörtöki csatát, melyen egy gyõzelemmel lépéselõnybe kerülnénk riválisunkkal szemben a továbbjutásért folyó harcban. Ellenfelünk ugyanis jelen pillanatban a csoport hatodik helyét foglalja el, három gyõzelemmel és négy vereséggel. Egyáltalán nincsenek azonban leszakadva, hiszen az elõttük állók közül négy csapat, köztük mi is, csak egy gyõzelemmel szerzett többet náluk. Nyilván tisztában vannak õk is a mérkõzés súlyával, és a Fenerbahce elleni legutóbbi, isztambuli kilenc pontos vereségük is azt mutatja, hogy nagyon oda kell figyelni rájuk! A parkettás csatatéren számítunk szurkolóinkra is, akik a Riga ellen óriási hangulatot varázsoltak az arénába, igazi hatodik emberként támogatva csapatunkat!

A csütörtöki találkozó elõtt Queralt Casast kérdeztük a várakozásairól, visszatekintve vele az elsõ fordulóra, amit még ellenfelünk színeiben élt meg.

A mérkõzést a Duna World 18 órától élõben közvetíti, de nyomon követhetõ online stream formájában a FIBA Youtube oldalán is.

Jegyek 1500 forintos egységáron a helyszínen válthatók. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

Legutóbb – 2018. október 24.

Flammes Carolo Basket – Sopron Basket 80-74 (21-18, 14-20, 27-16, 18-20)
Charleville-Méziéres

Flammes Carolo Basket: Bouderra 2, Casas 18, Lewis 15/9, Hruscakova 18, Peters 19/3 Cs.: Chevagueon 5/3, Paget 3/3, Filip -, Mosengo Masa –
Sopron Basket: Fegyverneky 2, Turner 13/3, Crvendakic 8, Dupree 10, Zahui 13/3 Cs.: Salvadores 12, Dubei 8/6, Határ 8  

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés