Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Fenerbahce elleni mérkőzéshez:

:

Hirdetés

Magyar idő szerint szerdán 17 óra 30 perctől lép pályára a Fenerbahce otthonában a Sopron Basket. A találkozóhoz részletes beharangozót már közöltünk. Az alábbiakban a klub felvezető összeállítása olvasható, mely hírt ad az utazási nehézségekről és arról, hogy Czukor Dalma nem tudott a csapattal tartani. A hétfői orvosi vizsgálatok után ugyanis rehabilitációt írtak elő az achilles fájdalmai miatt.

Részletes beharangozónk ITT olvasható

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Idén valahogy nincs szerencsénk ezekkel a repülős utakkal. Franciaországba menet a repülőgép hibásodott meg, Oroszországban a kiírtnál előbb indult a csatlakozó járat, most pedig a törökországi célrepteret zárták le a rossz időjárási körülmények miatt bekövetkezett baleset miatt. Még szerencse, hogy Isztambulban több reptér is van, és sikerült egy másik légitársaságnál 17 új jegyet venni a délután 14.20-kor induló járatra. Nem tudott a csapattal tartani Czukor Dalma, akinek a hétfői orvosi vizsgálatok után rehabilitációt írtak elő az achilles fájdalmai miatt.

Csoportunk éllovasa hat győzelem mellett, mindössze két vereséget szenvedett el, egyet még tőlünk októberben, a soproni kiélezett csata során. A másikat Montpellierben, ahol szintén két ponttal billent a mérleg a hazaiak javára. Úgy tűnik a tavalyi szezon után meghirdetett új irány – a török mag erősítése, és a célirányosabban megválasztott minőségi légiósok alkalmazása – bejött a török óriásnál, és minden adott ahhoz, hogy idén valóra váltsák a klubnál folyamatosan elvárt és kitűzött célt, a Final4 részvételt. Az októberi összecsapáshoz képest – a centersort erősítve – érkezett hozzájuk Laura Nicholls, ugyanakkor távozott az ünnepek alatt a spanyol irányító, Anna Cruz. Nem lenne meglepő, ha Victor Lapena vezetőedző keze alá hoznának a közeljövőben valakit Cruz helyére.

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

Csapatunknak a törökországi lesz a 4. mérkőzése 11 nap alatt, de bízunk benne, hogy a bajnokikon alkalmazott széles rotáció mellett, a vasárnapi pihenő elegendő volt a lányoknak az energiaraktárak feltöltésére. A mérkőzést megelőzően csapat-kapitányunknál, Fegyverneky Zsófiánál érdeklődtünk, hogy mivel lehet esélyünk egy bravúrra.

Sopron vs. Fenerbahce (Euroliga)

20 mérkőzés
6 győzelem/14 vereség
1377 dobott/1457 kapott pont

Legutóbb – 2019.10.24.

Sopron Basket – Fenerbahce Oznur Kablo 62-60 (11-11, 13-14, 22-12, 16-23)

Sopron Basket: Fegyverneky 14/6, January 16/3, Crvendakic 13, Brooks 9/3, Jovanovic 9 Cs.: Határ 1, Dubei -, Weninger –
Fenerbahce SK: Cruz 4, Iagupova 12/6, Zandalasini 16/9, Stokes 8, Williams 8 Cs.: Cakir 11/3, Canitez 1, Uzun -, Cora –

Stream

Hirdetés