Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a Fenerbahce elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

A Sopron Basket csütörtökön 18 órától a Fenerbahce-t látja vendégül a nõi kosárlabda Euroliga 10. fordulójának rangadóján. A mérkõzéshez a részletes beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban ennek kiegészítéseként a klub összeállítását közöljük.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

A továbbjutó helyekért folytatott versenyfutásban az egyik legerõsebb riválist fogadjuk csütörtökön 18 órától hazai pályán, melyet a nemzetközi szövetség a nap mérkõzésének választott.

A Fenerbahce minden évben nagy tervekkel vág neki a szezonnak. Tavaly óriási bravúrra azonban meghiúsítottuk az álmukat, elütve õket a FINAL4-os szerepléstõl. A kudarc után több változtatást is eszközöltek a török sztár klub háza táján. A leglényegesebb az elismert francia edzõ, Valerie Garnier kinevezése lett, akinek a csapatai mindig is híresek voltak az egységes, precíz játékról. Ezt most sztárokkal igyekszik megvalósítani Isztambul ázsiai oldalán. Az új szemlélet átültetése nem megy zökkenõmentesen, de így is csupán három vereséget gyûjtöttek be, mellyel csoportunk második helyét foglalják el. Sõt, ez a három vereség könnyen lehetett volna kevesebb is, hiszen mind Salamancában, mind Kurszkban nekik állt a zászló. Az is látható, hogy egyik mérkõzésükön sem voltak nagy fölényben. Nekünk is megvoltak a lehetõségeink november elején, hogy harmadszor is megcsípjük õket 2018-ban, de pontatlanabbak voltunk a végjátékban, és a hazai pálya is erõsen Vardarliék felé lejtett.

Ahhoz a mérkõzéshez képest most már két újabb sztárral erõsödtek, miután megkapták az európai papírjaikat. Bria Hartley és Kiah Stokes közül különösen egykori játékosunk, Bria Hartley dobott nagyon a játékukon. Mellette Plum, Vaughn, Zandalasini, Vardarli, Verameyenka és Sottana viszi a prímet. Ütõs névsor!

A sérülések által sújtott, nehéz helyzetben levõ csapatunk az Olympiacos otthonában csak kereste önmagát, így egy lépéssel hátrányba kerültünk a Fenerrel szemben. Egy gyõzelemmel azonban utolérnénk õket pontszámban, és ha többel tudnánk nyerni, mint két pont, az a végsõ elszámolásnál is sokat jelentene. Vereség esetén már csak matematikailag lehetne befogni õket, így a csütörtöki mérkõzés ebbõl a szempontból sorsdöntõ lesz.

Az elõjelek nem a legjobbak. Ahogy Roberto Iniguez elmondta a PINKK elleni mérkõzés után, a sérülések miatt már huzamosabb ideje nem tudunk megfelelõ szintû edzésmunkát végezni, ez pedig a játék minõségének a rovására megy, és néhány játékosunk túlterhelt lett az egyébként is igen kemény menetben. Ezzel együtt biztosak lehetünk benne, hogy alaposan felkészülünk a Fener ellen, és mindent meg fogunk tenni a pályán. Ezt várjuk a lelátón szurkolóinktól is, akiknek az erejét megtapasztalhatták a törökök a tavalyi Euroliga negyeddöntõ során.

A mérkõzés elõtt Turner Yvonne állt kameránk elé, hogy megossza velünk érzéseit a mérkõzés kapcsán.

Jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

A csata nyomon követhetõ a FIBA oldalán online statisztikai közvetítés formájában, vagy élõképen keresztül a FIBA Youtube csatornáján, illetve klubunk Facebook oldalán is.

Sopron vs. Fenerbahce (Euroliga)

18 mérkõzés
5 gyõzelem/13 vereség
1235 dobott/1313 kapott pont

Legutóbb – 2018. november 7., Isztambul

Fenerbahce SK – Sopron Basket 69-67 (20-21, 14-18, 17-9, 18-19)
Fenerbahce SK: Vardarli 7/3, Plum 11, Zandalasini 6, Vaughn 6, Verameyenka 22/3 Cs.: Sottana 17/3, Canitez -, Senyürek -, Yavas -, Topuz –
Sopron Basket: Fegyverneky 10, Turner 9/6, Crvendakic 14/6, Zahui 10, Dupree 13 Cs.: Salvadores 9/3, Határ 2, Dubei –

Hirdetés