Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a Fenerbahce elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

A Sopron Basket az Euroliga harmadik fordulójának rangadóján a Fenerbahce vendége lesz. A szerdán 17 óra 30 perckor kezdõdõ összecsapáshoz a szerkesztõségi beharangozónkat már közzétettük. Az alábbiakban a klub felvezetõ összeállítását olvashatjuk.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Jó, jobb, még jobb! Fordulóról fordulóra egyre erõsebb ellenfelek az Euroligában. Ezúttal a törökök zászlóshajója, a Fenerbahce SK bombaerõs alakulata jön velünk szembe szerdán magyar irõ szerint 17.30 órai kezdettel.

A tavalyi szezonban óriási meglepetést okozva szertefoszlattuk a kék-sárgák terveit az Euroligában, miután a negyeddöntõben 2-1 arányban elbúcsúztattuk õket, és mi léptünk be a FINAL4-ba. Kellemes emlékeket õrzünk tehát róluk, de az is biztos, hogy ellenfelünk kettõzött erõvel készül most ránk. A tavalyi kudarc több mindent átrendezett a csillagászati összegekkel gazdálkodó Fener háza táján. Elsõként a vezetõedzõt sodorta el, aki már a szezon végét sem érte meg. Az új szakvezetõ a francia válogatott szövetségi kapitánya, Valerie Garnier lett, aki kiváló szakember, csapataira mindig is jellemzõ volt a gyors játék, az egység, a jól felépített rendszer. A rengeteg kiváló játékost alkotó keret megerõsítése ennek megfelelõen történt.

A meghatározó emberek közül a török nõi kosárlabda egyik kiemelkedõ egyénisége, Vardarli, illetve a jövõ embere, Cora maradt a Boszporusz partján. Utóbbival nem kevesebb, mint három esztendõre írtak alá, mely már az átgondolt építkezést támasztja alá. Szintén hosszabbítottak négy olyan légióssal, akiket a világ bármely táján elfogadnának. Verameyenka, Sottana, Plum és a cseh papírokkal rendelkezõ Vaugh egytõl-egyik a sztár-kategória megtestesítõi. Melléjük három nagy hal került a hálójukba. A legnagyobb név a még mindig szemtelenül fiatal olasz Zandalasini, aki elképesztõ kvalitásokkal rendelkezik. Korábbi játékosunk, Bria Hartley, már francia útlevéllel a zsebében, remek szezon után váltott Törökországon belül. Kiah Stokesnak szintén sikerült elintézni a török állampolgárságot, így gyakorlatilag Plum az egyetlen tengerentúli kosarasuk, mellyel meghagyták maguknak a kiskaput, hogy év közben változtassanak, tovább erõsítsenek az amúgy is extra állományon, melyet ha sikerül csapattá formálni, akkor kevesen tudják majd õket megállítani.

Csapatunk, mely kedd reggel kelt útra Isztambul felé, az elsõ forduló óta egyre jobb formába lendül, és remélhetõleg ezt a szintet szerdán tovább tudjuk emelni. A találkozó elõtt Carlos Cantero másodedzõnket kérdeztük a várakozásairól.

A mérkõzés nyomon követhetõ online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élõ videóképpel az FIBA Youtube csatornáján.

Sopron Basket vs. Fenerbahce

17 mérkõzés (Euroligában 15)
5 gyõzelem/12 vereség
1329 dobott/1377 kapott pont

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés