Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Fenerbahce elleni mérkőzéshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön a női kosárlabda Euroligában a Sopron Basket a Fenerbahce-t látja vendégül. Az összecsapást már részletesen felvezettük. További ráhangolódásként következzen a klub beharangozója.

Szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket

Igazi kosárcsemegével várjuk csütörtökön szurkolóinkat! Az idei szezon első hazai Euroliga mérkőzésén, melyet a nemzetközi szövetség a hét mérkőzésének  választott, a török Fenerbahce együttesét látjuk vendégül.

Mindkét csapat remek teljesítménnyel kezdte a szezont. Mind a hazai, mind a nemzetközi terepen veretlenül állnak a felek. Csütörtökön már csak az egyik fél mondhatja majd el ezt magáról. Nem lesz egyszerű dolgunk, ha mi akarunk ezek lenni.

Fotó: FIBA.Basketball

Az Euroligában eddig 19 alkalommal ütközött meg egymással a két klub. Öt alkalommal tudtuk megcsípni a török óriást, melyek közül a legemlékezetesebb egyértelműen az a kettő, ami 2018 tavaszán a FINAL4-ba repített minket. Tavaly is emlékezetes csatákat vívtunk, de akkor mindkétszer a kék-sárgák örülhettek. Velünk ellentétben, a FINAL4-ról mégis ők maradtak le. Rengeteget költöttek a csapatra a Boszporusz ázsiai partján az elmúlt két esztendőben, de nem sikerült visszatérniük a legjobb négy közé. Ennek következménye nem csak edzőváltás és játékoscsere, hanem szemléletváltás is lett. Visszavettek a légiósok számából, és inkább több minőségi török játékossal vették körül a sztárokat, akikből azért így is akad bőven.

Victor Lapena kezébe került az irányítás, aki tavaly az Orenburg gárdáját Európa Kupa győzelemre vezette. A spanyol szakvezető idén már nem számíthat a rutinos Birsel Vardarli játékára, miután a klub egyik ikonjának számító klasszis irányító a nyáron visszavonult. Idén is ott találjuk azonban a keretben a török útlevéllel rendelkező Kiah Stokes-t, és az olasz Zandalasinit, aki egészen kivételes képességekkel rendelkezik. Ugyanez elmondható az újonnan érkezettekről is. A spanyol válogatott irányítója, Anna Cruz-t Kurszkból csenték el. Nagy várakozás előzi meg az ukrán Alina Iagupova játékát, akinek a fizikális képességei férfiakéval vetekszik. A nyitó fordulóban, a Girona elleni izgalmas találkozón rögtön le is tette névjegyét 22 pontjával és 8 gólpasszával. Jól teljesített az amerikai Elizabeth Williams is, aki a palánkok alatt adhat stabilitást. Ezen ötös mellett szeretnének hosszú távra állandóságot kialakítani a jó képességű török magukkal. Canitez, Cakir, Uzun, Cora és Topuz hivatott ezt a szerepet betölteni. Hogy beválik e az új irány, azt majd az idő eldönti, a kezdeti lépések azonban bizakodásra adhatnak okot a klub háza táján.

Mi is két értékes győzelemmel a hátunk mögött várjuk a csütörtöki csatát. Ugyan Győrben az első félidőben nem a tervek szerint dolgoztak a fogaskerekek, de ezt leszámítva kimagasló csapatmunkát és védekezést mutattunk be mind Montpellierben, mind a győri rangadó második felében. Szurkolóink is nagy számban kísértek el minket Győrbe, és számítunk rájuk a Fener ellen is. Boruljon zöld-sárgába a lelátó!

A mérkőzés előtt kapitányunkat Fegyverneky Zsófiát kérdeztük a várakozásaikról.

A mérkőzésre jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

A találkozó nyomon követhető élőben az M4 Sport csatornán, élő videókép formájában a FIBA Youtube csatornáján, a Facebook oldalán, illetve online statisztikai közvetítés formájában is.

Sopron vs. Fenerbahce (Euroliga)

19 mérkőzés
5 győzelem/14 vereség
1315 dobott/1397 kapott p

Hirdetés