Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Girona elleni mérkőzéshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a Sopron Basket a Gironát fogadja a női kosárlabda Euroligában. A szerkesztőségi beharangozónkat már korábban közzétettük, most következzen a klub felvezető összeállítása.

Részletes beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Csütörtökön 18 órakor a spanyol Girona ellen folytatjuk az Euroligában, akik hozzánk hasonlóan három győzelemmel rendelkeznek, így nagyon fontos lenne, hogy visszavágjunk nekik az október végi vereségért.

Fájó emlék számunkra a peches spanyolországi mérkőzés, melyen egy nagyon agresszív, kőkemény Gironával találtuk szembe magunkat. Erre sokszor rosszul reagáltunk, ráadásul egál állásnál, sérülés miatt a 17. percben Briann kiszállt a játékból, majd később Jeca is összeverte az oldalát egy esés során. A tartásunk ezzel együtt megmaradt, és a hajrában 15 pontos hátrányból visszaküzdöttük magunkat 6-ra. Ez már csak azért is fontos volt, mert ha csütörtökön ennél nagyobb arányban győznénk, akkor a végelszámolásnál, az egymás elleni összevetés nekünk kedvezne pontegyenlőség esetén ebben a kiegyensúlyozott, kiszámíthatatlan csoportban. Persze elsősorban legyen meg az a győzelem, melynek kivívása is nehéz feladatnak ígérkezik!

A spanyolországi mérkőzéshez képest mindkét csapat kerete változott. Nálunk visszatért Candice, míg a túloldalon felépült műtéte után a szerb világsztár Sonja Petrovic, és az ünnepek alatt hazavitték a spanyol válogatott kiváló irányítóját Marta Xargay-t. Ugyanakkor távozott a török Cukorova gárdájához az amerikai Brittney Sykes.

Az elmúlt mérkőzéseken mindkét csapatnak adódtak rosszabb periódusai a mérkőzéseik során. Ez az első januári Euroliga fellépésen nekik fájt jobban, miután míg mi egy kalkulálható vereséget szenvedtünk a Fenerbahce otthonában, addig Petrovicék Gironában maradtak alul óriási csatában a Lyon ellen.

Felkészülésünket nehezítette a héten, hogy az achillesével bajlódó Czukor Dalma mellett a magas lázzal ágynak eső Weninger Virág sem tudott edzeni.

A mérkőzés előtt az edzői stábból Stevan Karadzic állt kameránk elé.

Legutóbb – 2019. október 31.

SPAR Citylift Girona – Sopron Basket 64-58 (14-17, 16-11, 20-9, 14-21)

SPAR Citylift Girona: Palau -, Mendy 16/6, Elonu 11, Araujo 6, Coulibaly 9 Cs.: Sykes 11/3, Buch 11/3, Andusic -, Oma –
Sopron Basket: Fegyverneky 5/3, January 6/3, Crvendakic 19/15, Brooks 10, Jovanovic 16 Cs.: Határ 2, Dubei -, Weninger –

A mérkőzésre jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

A 18.00 órakor kezdődő mérkőzés nyomon követhető online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élő videókép formájában az Euroliga Youtube csatornáján is.

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

Hirdetés