Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Girona elleni találkozóhoz:

:

Hirdetés

Csütörtökön 20 óra 15 perctől a Girona vendége lesz a Sopron Basket a női kosárlabda Euroligában. A mérkőzés felvezetéseként részletes beharangozót már közöltünk. Most következzen további ráhangolódásként a klub összeállítása.

Szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható

Forrás: Sopron Basket

Már csak négy csapat veretlen az Euroligában, közte csapatunk. Nem lesz egyszerű ezt fenntartani, de csütörtökön, Gironában is azon leszünk, hogy a mérkőzés után ezt elmondhassuk magunkról.

A spanyol bajnok a stabil szereplőnek számító Salamancát ütötte az az idei Euroliga szerepléstől, miután csak egy helyet kaptak. Ez sok vihart kiváltott Salamancában is, ahol úgy érezték, járt volna nekik egy selejtezős lehetőség. Az elmúlt évek spanyol klub eredményei alapján azonban ezt nem kapták meg. Sokáig egyébként Gironában is ment a számolgatás, de végül bevállalták az indulást a legrangosabb sorozatban, ahol korábban már megfordultak, nem sok maradandót alkotva.

Elég nagy volt a játékosmozgás is a klub háza táján. Gyakorlatilag a csapat fele áthelyezte a székhelyét máshova. Az érkezők névsorát tekintve azonban nem lehet kijelenteni, hogy gyengültek volna. Sőt! Igaz, Sonja Petrovicot úgy igazolták le, hogy tisztában voltak vele, a szerbek világklasszisára műtét vár. Így is bizalmat szavaztak neki, és biztosak lehetünk abban, hogy visszatérése hatalmas erősítés lesz. Addig azonban nélküle kell boldogolniuk. Nézzük, kikkel!

Fotó: FIBA.Basketball – Tóth Zsombor/Sopron Basket

A tavalyi magból Laia Palaut és Nuria Martinezt kell kiemelni. Mindketten nagy tapasztalattal bíró klasszisok, utóbbi azonban sérülés miatt szintén a maródiak listáját növeli. Nagy értéknek számít ugyanakkor az amerikai válogatott játékosa, a 25 éves Brittney Sykes, akiben még mindig nagy a fejlődési potenciál. A légiósoknál maradva folytassuk a sort a hazánkból is jól ismert Naignouma Coulibalyval, aki a DVTK tagjaként kemény ellenfélnek bizonyult. A szerb Tijana Ajdukovic pedig klubunkat is erősítette korábban. A rutinos játékosok közé tartozik a nigéria Adaora Elonu és a francia kiválóság, Magali Mendy. Utóbbi egészen kimagasló statisztikai mutatókat hozott össze az elmúlt hetekben. A spanyol vonal erősítésének céljából visszacsábították hazájába Maria Araujot, aki Lengyelországban pattogtatott.

Egyelőre nem látszik játékukon a sérültek hiánya. Bezsebelték a Szuperkupát, és az Euroligában is biztató játékkal indítottak. Azzal együtt is kijelenthető ez, hogy a Fenerbahce és a Lyon otthonából is verességel távoztak. Különösen a törököknél elszenvedett 4 pontos vereségre építkezhetnek.

Csütörtökön mutatkoznak be először hazai pályán, ami biztos, hogy plusz energiákat fog náluk megmozgatni. A nagy számú és lelkes gironai szurkolótábor is a segítségükre lesz, de ha hozzuk azt a teljesítményt, ami eddig jellemezte csapatunkat, akkor csütörtök este is széles mosollyal hagyhatjuk el a parkettet!

A mérkőzés előtt a kiváló formát mutató Briann Januaryt kérdeztük a várakozásairól.

A mérkőzés nyomon követhető 20.15 órai kezdettel online statisztikai közvetítés formájában a sorozat weboldalán, illetve élő videóképen keresztül a FIBA Youtube csatornáján.

Hirdetés