Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a Hatay elleni EL-meccshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a Sopron Basket a török Hatay-t fogadja a nõi kosárlabda Euroliga 13. fordulójában. A találkozóhoz a részletes beharangozónk ITT olvasható. Ennek kiegészítéseként ajánljuk a klub beharangozó összeállítását, mely az alábbiakban olvasható.

Fotó: Sopron Basket

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Csütörtökön 18 órától a Hatay együttesét látjuk vendégül a Novomatic Arénában az Euroliga 13. fordulójában. Amennyiben másodszor is legyõzzük a törököket, akkor biztos, hogy elõttük végzünk az alapszakaszban.

Egyre nagyobb a tülekedés csoportunkban a továbbjutó helyekért, és már csak két forduló van hátra az alapszakaszból. Csütörtökön este már tisztább lehet a kép, de még az is elõfordulhat, hogy tovább bonyolódik a helyzet, ha a Salamanca netán meglepi a Kurszkot, illetve ha a Riga gyõzne a Fenerbahce otthonában. Mindenesetre mi sokat tehetünk azért, hogy kedvezõ pozícióban maradjunk, és a saját kezünkben vegyük a sorsunk a jövõ heti rigai fellépésre. Gyõzni kell a Hatay ellen, mely idén már sikerült. December közepén magabiztos sikert arattunk a török-szír határ mentén. Ráadásul azt a 10 pontos bravúrt a teljes keretével felálló Hatay ellen értük el.

Riválisunk azóta gyengült, miután januárban két fontos láncszemük, Courtney Paris és Hind Ben Abdelkader is elhagyta a fedélzetet. Az erejük ezzel együtt csak kissé csökkent, miután volt egy érkezõjük is, Riquna Williams. A 28 éves spíler közel 18 pontos átlaggal segíti csapatát, nagy részt vállalva abból, hogy még mindig versenyfutásban állnak a rájátszást jelentõ helyek egyikének a megszerzéséért. A másik a török Basaran, aki a háttérbõl elõlépve vált stabil ponttá. A múlt héten azonban õk is kevesek voltak a Fenerbahce ellen. A házirangadót 28 ponttal nyerték meg Zandalasiniék, melyen melyen a Hatayból hiányzott Snytsina és Gajic.

A sérülések miatt több fájó vereséget is elszenvedett csapatunk a Salamanca elleni hazai kudarc óta ismét a decemberi formáját idézi. Itthon a Szekszárd, majd idegenben a Kurszk ellen arattunk imponáló gyõzelmet. Mindkét mérkõzésen sokat tettek hozzá fiataljaink, akik a hétvégén, az MTK ellen is kiváltották vezetõedzõjük, Roberto Iniguez elismerését. Remélhetõleg ezzel a lendülettel haladunk tovább, és akkor csütörtök este gyõzelmet ünnepelhetünk a soproni szurkolókkal, akiktõl szintén rengeteg energia, támogatás árad csapatunk felé.

A mérkõzés elõtt vezetõedzõnk, Roberto Iniguez állt kameránk elé, hogy megossza velünk gondolatait a találkozó kapcsán.

Jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

A mérkõzés nyomon követhetõ az M4 Sport élõ adásában, a FIBA oldalán online statisztikai közvetítés formájában, vagy élõképen keresztül a FIBA Youtube csatornáján.

Sopron vs. Hatay

3 mérkõzés
1 gyõzelem/2 vereség
227 dobott/228 kapott pont

Legutóbb – 2018. december 13.

Hatay BB – Sopron Basket 56-66 (15-18, 12-20, 12-14, 17-14)
Hatay BB: Abdelkader 13/3, Aydin 4, Snytsina 9/3, Johnson 8, Paris 11 Cs.: Gajic 8, Koksal 3/3, Basaran -, Daricioglu –
Sopron Basket: Fegyverneky 15/3, Turner 6, Crvendakic 15/3, Zahui 7/3, Dupree 16 Cs.: Casas 5, Határ 2, Dubei –

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés