Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a Kurszk elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

Szerdán magyar idõ szerint 17 órától a Sopron Basket a Dinamo Kurszk vendége lesz a nõi kosárlabda Euroliga 12. fordulójában. A találkozóhoz a részletes szerkesztõségi beharangozónkat már közzétettük. Ennek kiegészítéseként a klub felvezetõ összeállítását közöljük.

Fotó: Sopron Basket

Fotó: Sopron Basket 

Forrrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Csupán egyetlen csapat büszkélkedhet 11 forduló után az Euroligában, hogy még nem talált legyõzõre, a Dinamo Kurszk. Szerdán, magyar idõ szerint 17 órától az õ otthonukban kell helytállnunk.

A decemberi, soproni találkozón kiélezett küzdelemre késztettük bombaerõs ellenfelünket, akiknél Tina Charles világklasszis teljesítménye döntött. A 31 pontig jutott amerikai sztár azóta már az oroszoknál is elképesztõbb álomfizetéseket kínáló Kínába tette át a székhelyét. A fizetésébõl ugyanakkor két kiváló kosarast is magukhoz csábítottak. A török útlevéllel is rendelkezõ Quanitra Hollingsworth és az amerikai Natasha Howard érkezésével így tovább bõvültek a variációs lehetõségeik. Ez már a legutóbbi fordulóban is az elõnyükre szolgált, amikor a szintén bombaerõs Fenerbahce otthonában arattak 75-71 arányú diadalt, úgy, hogy 10 perccel a vége elõtt még 8 pontos hátrányban voltak. A mérkõzés hõse Breanna Stewart volt. A világ jelenlegi legjobb játékosának tartott Stewart Euroliga szezoncsúcsot jelentõ 33 ponttal zárt. Az alapszakasz eddig lejátszott 11 fordulója során közel dupla-duplát átlagoló (21,5 pont, 8,6 lepattanó!) klasszist eddig egyedül mi tudtuk kivenni a játékból. A decemberi csata során 5 ponton tartottuk, igaz így már nem jutott energiánk Tina Charles semlegesítésére.

Természetesen ezúttal is ellenfelünk a mérkõzés toronymagas esélyese, de biztosak lehetünk benne, hogy nem feltartott kézzel utazunk Oroszországba. Az erõltetett menetben, a sérülések miatt hullámzó lett a játékunk, kíváncsian várjuk, hogy a Szekszárd ellen mutatott szinte tökéletes játék, mire lesz elegendõ a világválogatott Kurszk ellenében.

A kedd délutáni elutazást megelõzõen Amanda Zahui állt kameránk elé, hogy megossza velünk gondolatait.

A találkozó nyomon követhetõ szerdán magyar idõ szerint 17.00 órai kezdettel élõ videóképpel az www.youtube.com/fiba oldalon.

Sopron vs. Kurszk

5 mérkõzés
0 gyõzelem/5 vereség
329 dobott/439 kapott pont

Legutóbb – 2018. december 6.

Sopron Basket – Dinamo Kurszk 58-65 (12-16, 20-15, 14-15, 12-19)
Sopron Basket: Fegyverneky 9, Turner 12/6, Crvendakic 2, Zahui 15/6, Dupree 7 Cs.: Salvadores 10/3, Dubei 3/3, Határ –
Dinamo Kurszk: Cruz 3, Xargay 8, Petrovic 3, Stewart 5, Charles 31/6 Cs.: Kirillova 7/3, Vidmer 4, Prince 4, Anokina –

Forrrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés