Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a Kurszk elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a nõi kosárlabda Euroliga 5. fordulójában a Sopron Basket a Dinamo Kurszk együttesét látja vendégül. A találkozóhoz a részletes szerkesztõségi beharangozónk ITT olvasható. Ennek kiegészítéseként, további ráhangolósként a klub felvezetõ összeállítását ajánljuk.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Csütörtökön 18 órától az idei legnehezebb feladat következik csapatunk számára. Ellenfelünk az a Kurszk lesz, mely a soraiban tudhatja a jelenlegi legkeresettebb nõi kosárlabdázót.

Az orosz klub már tavaly is bombaerõs kerettel rendelkezett, és ezt mi is megtapasztalhattuk, miután az alapszakaszban itthon 14, Oroszországban 20 pontos vereséget szenvedtünk. Az idei nyáron azonban rátettek még egy lappáttal. A legnagyobb fogás mindenképpen a korábbi cikkünkben már bemutatott Breanna Stewart megszerzése volt. A rekordokat döntögetõ, még mindig csak 24 éves amerikai spíler az idei évben minden szinten a csúcsra ért. A Világ bajnoki aranyérem és a WNBA bajnoki cím mellett a legértékesebb játékosnak (MVP) járó díjakat is besöpörte. Nem csoda, hogy kiemelt érdeklõdés övez a világ minden táján a pályára lépését.

Candice Parker lett volna a másik amerikai csillag a keretben, ám õ végül a pihenés és új területek (az NBA egyik szakkommentátorénak kérték fel) kipróbálása mellett döntött. Ez sok csapatnál komoly fejtörést okozott volna, de a Kurszk anyagi lehetõségei lehetõvé tették egy hasonló kaliberû rutinos sztár leigazolását. A kétszeres Olimpiai-, és háromszoros Világ-bajnok Tina Charles a WNBA legjobb lepattanózói közé tartozik, sõt 2016-ban az amerikai liga gólkirálynõi címe is hozzá került.

Európai csillagokból sincs hiány a Kurszk keretében! Talán a 29 éves Sonja Petrovic az, akit elsõként illik említeni. A szerbek Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes játékosa üstökösként robbant be az Euroligába, amelynek hamar az egyik legfelkapottabb arca lett. Ma már három Euroliga gyõzelemmel rendelkezik. A kér spanyol mezõnyember, a rendkívül rutinos, megbízható irányító, Anna Cruz és a sokoldalú Marta Xargay szintén klasszis kosárlabdázók. Utóbbit a Prágától csábították el, komoly érvágást okozva ezzel a cseheknek. Van még egy amerikai a keretben, az orosz papírokkal rendelkezõ Epiphanny Prince. Jó képességû kosaras, de ilyen társak mellett, ebben a Kurszkban már nem õ lesz a húzóember.

Az orosz vonalról is érdemes szót ejteni. A Vidmer, Zhedik, Kirillova, Anoikina kvartettet a kontinens más csapatai is örömmel fogadnák. Megbízhatóan teszik a dolgukat, és igyekeznek hatékonyan eltölteni azokat a perceket, melyeket az Euroligában kapnak.

A csapat élén az elismert spanyol szakvezetõ, Lucas Mondelo áll, aki mindig is képes volt erõs csapatot építeni a rendelkezésre álló játékosaiból. A 2017-es történelmi szezonjuk elõtt a mai napig lengetik a szakemberek a kalapjukat. Vereség nélkül léptek fel Európa trónjára. A mérlegük idén is hibátlan, igaz mind a Fenerbahce, mind a Riga ellen megizzadtak. A klasszisaik azonban gondoskodtak arról, hogy õk ünnepelhessenek a lefújást követõen.

Csapatunk két kiváló mérkõzés pozitív töltetével várja a csütörtöki csatát, és vezetõedzõnk, Roberto Iniguez is biztosan készül valami váratlannal, amivel meglephetjük a világsztárokat.

Óriási mérkõzés lesz! A felfokozott érdeklõdés miatt kérjük, hogy mindenki idõben érkezzen a Novomatic Arénába. Jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

Sopron vs. Kurszk

4 mérkõzés / 4 vereség
271 dobott, 374 kapott pont

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés