Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Kurszk elleni mérkőzéshez:

:

Hirdetés

Csütörtökön 20 órától a Sopron Basket a Dinamo Kurszk gárdáját fogadja az Euroliga 13. fordulójában. Szerkesztőségi beharangozónk kiegészítéseként az alábbiakban a klub felvezetését ajánljuk.

Részletes beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Három hét szünet után újra pattog a labda az Euroligában! Csütörtökön 20 (!) órakor az orosz nagyágyút, a tavalyi ezüstérmes Dinamo Kurszk csapatát látjuk vendégül a Novomatic Arénában.

Két forduló van hátra az Euroliga alapszakaszából, és bizony nagy a tülekedés csoportunkban a továbbjutást jelentő helyekért. Számolgatni nem érdemes, a variációk tárháza elég nagy. Egy dolog biztos, a török Fenerbahce elsősége. Mögöttük azonban még bármi kialakulhat.

Csapatunk jelenleg a 4. helyet foglalja el, de csak egyetlen győzelemmel vagyunk lemaradva a közvetlenül előttünk álló Schio és Montpellier csapataitól. Aktuális ellenfelünk sok nehézséggel küzdött a szezon során, melyeken az edzőcsere – Roberto Iniguezt december végén a szerb Momir Tasic váltotta házon belül – és a játékos mozgások sem segítettek. Minket ugyan nagy arányú vereséggel küldtek haza Oroszországból, de akkor éppen mi sem voltunk a topon a szerencsétlen sérülések miatt. Most eljött a lehetőség a visszavágásra! Ez cseppet sem lesz egyszerű a meghatározó orosz válogatottakkal, és kiváló egyéni képességű légiósokkal – Angel McCoughtry, Astou Ndour, Dewanna Bonner, Jessica Breeland – felálló oroszokkal szemben, de amiben bízhatunk, az a jobb csapatjátékunk. Nagy kérdés, hogy az elmúlt három hétben ezen a téren mennyit tudtak előre lépni az edzéseken.

Remélhetőleg erősebbek leszünk ezen a téren, és akkor legyőzhetjük őket, ami egyúttal azt jelentené, hogy biztosan előttük végzünk a csoportban!

Nagy szükség lesz szurkolóinkra, akik a Papírmanufaktúra Kft. támogatásának jóvoltából a már korábban is megismert tapsikolókkal felszerelkezve űzhetik lányainkat a győzelem felé!

A csata előtt Candice Dupree állt a kameránk elé, hogy megossza velünk gondolatait.

A mérkőzésre jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

A 20.00 órakor kezdődő mérkőzés nyomon követhető online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élő videókép formájában az Euroliga Youtube csatornáján is.

Sopron vs. Kurszk

7 mérkőzés
1 győzelem/ 6 vereség
469 dobott/ 600 kapott pont

Legutóbb – 2019. december 4.

Dinamo Kurszk – Sopron Basket 78-47 (22-10, 15-9, 19-16, 22-12)

Dinamo Kurszk: Baric 15/6, Xargay 5/3, Johnson 2, Bonner 14/6, Breland 10 Cs.: Kirillova 13/9, Prince 8/3, Anoikina 8, Frolkina 3/3, Zhedik –
Sopron Basket: Fegyverneky 2, January -, Czukor 2, Crvendakic 14/3, Határ 14 Cs.: Jovanovic 8, Dubei 7/3, Weninger -, Varga A. –

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Fotó: Tóth Zsombor – FIBA.Basketball

Hirdetés