Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a kurszki vendégszerepléshez:

:

Hirdetés

A Sopron Basket szerdán 17 órától a Dinamo Kurszk vendége lesz a női kosárlabda Euroligában. A mérkőzéshez a részletes szerkesztőségi beharangozónkat már közzétettük, most következzen a klub felvezető összeállítása.

Részletes beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Csapatunk kedden délután kel útra Kurszk irányába, ahol szerdán, magyar idő szerint 17 órakor dobják fel a labdát az Euroliga 6. fordulójában.

Kijelenthetjük, hogy egyik, a tavalyi szezon után átalakított csapat sincs jó passzban. Az elmúlt időszakban mindkét együttes többször vonult le a végső sípszót követően szomorúan a pályáról, az Euroligában két győzelem mellett három vereséget számlálva. Míg a hétvégén Roberto Iniguez alakulata 21 pontos vereséget könyvelt el a rivális Jekatyerinburg ellen, addig mi Pécsett szenvedtünk vereséget 735 nap, és 56 sikeresen megvívott bajnokit követően. Nincs könnyű helyzetben sérülések sújtotta csapatunk, és hiába fut az elmúlt időszakban hasonló pályát a Kurszk, így is ők számítanak a mérkőzés esélyesének. Különösen azt figyelembe véve, hogy a botladozó oroszok megengedhették maguknak azt, hogy több poszton is megerősítsék keretüket az elmúlt másfél hétben. Jessica Breland és Glory Johnson a WNBA-ben is meghatározó szerepet töltenek be csapataikban, de beépítésük nyilván igényel némi időt. Ami viszont felénk billentheti a mérlég nyelvét, az a védekezés. Igaz, a PEAC ellen pont a játék ezen elemében maradtunk el a tudásunktól, de a pécsi második félidőt leszámítva, a védekezésünk eddig jól működött. Ellentétben a Kurszkkal, akik már a szezon elején sem tündököltek ezen a téren.

Fotó: FIBA.Basketball – Tóth Zsombor

Csapatunk keményen dolgozik, hogy újra meginduljunk felfelé, és megtaláljuk az új szerkezetben a leghatékonyabb játékot. Szükség lenne némi önbizalomra is, hogy a kialakított helyzeteket minél nagyobb arányban váltsuk gólra. Talán ez lenne a szerdai mérkőzés legfőbb célja, hogy mentálisan megerősödve jöjjünk ki a csatából. Persze azt se bánnánk, ha ehhez egy jó eredmény is párosulna.

A mérkőzést megelőzően másodedzőnket, Laczka Miklóst kérdeztük a jelenlegi helyzetről, és a találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

Sopron vs. Kurszk

6 mérkőzés
1 győzelem/5 vereség
422 dobott/522 kapott pont

Élő stream

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Részletes beharangozónk ITT olvasható.

Hirdetés
Hirdetés