Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Lattes Montpellier elleni mérkőzéshez:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Sopron Basket a Lattes Montpellier-t fogadja a női kosárlabda Euroliga 8. fordulójában. Az alábbiakban beharangozónk kiegészítéseként és további ráhangolódásként a klub felvezető összeállítása olvasható.

Részletes szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Az év utolsó Euroliga fellépésén egy nagyon erős ellenféllel kell felvennünk a harcot, akiket idén egyszer már megleptünk!

Az első fordulóban alaposan megfagyott a levegő Montpellierben, ahol lányaink remek játékkal esélyt sem adtak a három WNBA játékost – Whitcomb, Mavunga, Williams – is foglalkoztató Gazelláknak. Nem törtek azonban össze, és egy hétre rá nagy csatában legyőzték a Gdynia-t Lengyelországban, majd a Kurszk gárdáját 12 pontos zakóval küldték haza. Schioban vállalható vereséget szenvedtek, majd a Lyon és a Fenerbahce csapatát is megállították. Múlt szerdán Gironában is minden úgy indult, hogy folytatják jó sorozatukat, de a 17 pontos előny kevésnek bizonyult, és a hajrában, drámai körülmények között egy pontos vereséget szenvedtek. Holtversenyben így is a csoport második helyét foglalják el, de jól mutatja a kiegyenlített erőviszonyokat, hogy az 5-7. helyen álló együttesek, köztük mi is, csak eggyel kevesebb győzelmet számlálnak.

Fotó: FIBA.Basketball – Sopron Basket – Tóth Zsombor

Mi újra felfelé ívelő pályát futunk, de Jeca hiánya mellett Tina térdfájdalmai is a borús fellegeket növelik a fejünk felett. Ezzel együtt győzelemre készülünk a BLMA ellen, mely minden bizonnyal feledtetni a karja a Girona elleni keserű vereséget, és felénk is törlesztene az első fordulóért.

Csapatunk irányítója, Briann January is tisztában van ezzel, de azt is elmondta, hogy egységes játékkal, a lepattanók hatékony begyűjtésével most is megállíthatjuk az atletikus francia együttest.

A mérkőzésre jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

Sopron vs. BLMA

3 mérkőzés/3 győzelem
192 dobott/168 kapott pont

A 18.00 órakor kezdődő mérkőzés nyomon követhető online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élő videókép formájában az Euroliga Youtube csatornáján is.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés