Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Lyon elleni mérkőzéshez:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Sopron Basket a Lyon-t fogadja a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. Részletes beharangozónk kiegészítéseként a klub felvezető összeállítása olvasható az alábbiakban.

Részletes beharangozónk ITT olvasható

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Szerdán 18 órakor újabb kulcsfontosságú mérkőzés elé nézünk a Lyon ellen, akiket győzelem esetén utolérhetünk a tabellán.

November elején már a Gironában megsérült Briann January nélkül kellett felvennünk a harcot a nagy terveket szövögető, és a tulajdonos Tony Parker és befektetői köre révén stabil háttérrel rendelkező francia klubbal. Álomszerűen kezdtük a mérkőzést! 15 ponton tartottuk az első félidőben ellenfelünket, sőt a szünet után egy alkalommal 19 pont is volt a különbség. Azonban a beszűkült rotációs lehetőségeink miatt idővel fáradni kezdtünk, a hajrában pedig végleg elfogytunk. A legnagyobb francia csillag, az első WNBA szezonjában már hírnévre szert tett Marine Johannes vezérletével utolértek bennünket a hazaiak, majd az utolsó percben a győzelmet is kiharcolták. A kegyelemdöfést pont Johannes adta meg egy nehéz, hátralépős dobással. Riválisunk, mely decemberben a litvánok 14 éves szupertehetségének, Juste Jocytenek a megszerzésével majd pályára küldésével is felhívta magára a figyelmet, mérkőzésről mérkőzésre állt egyre jobban össze. December közepe óta három mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak. Legyőzték a Kurszk, a Girona, és legutóbb a Schio gárdáját is. Utóbbit nem kevesebb, mint 37 ponttal küldték haza. A hétvégén a francia bajnokságban viszont rangadót buktak a Bourges otthonában, mely azért mutatja, hogy saját környezetükből kilépve sebezhetők. 72 pontos dobóátlagot tudnak felmutatni, így különösen fontos lesz, hogy rendben legyen a védekezésünk, és meg tudjuk fékezni a Lyon tűzerejét.

A fontos mérkőzés előtt csapatunk hátvédje, Briann January osztotta meg velünk gondolatait.

A mérkőzésre jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

A 18.00 órakor kezdődő mérkőzés nyomon követhető online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élő videókép formájában az Euroliga Youtube csatornáján is.

Legutóbb – 2019. november 6.
LDLC ASVEL Feminin – Sopron Basket 62-59 (7-16, 8-15, 18-12, 29-16)

LDLC ASVEL Feminin: Tanqueray 16/9, Salagnac -, Plouffe 14/12, Badiane 8, Ciak 2 Cs.: Johannes 13/6, Dos Santos 7, Turcinovic 2, Chabrier –
Sopron Basket: Fegyverneky 4, Weninger -, Crvendakic 18/6, Brooks 13/3, Jovanovic 7 Cs.: Határ 11, Dubei 6/6

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

Hirdetés