Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója a Schio elleni találkozóhoz:

:

Hirdetés

A Sopron Basket csütörtökön 18 órától a Famila Schio-t fogadja a női kosárlabda Euroligában. A szerkesztőségi beharangozónk kiegészítéseként következzen a klub felvezető összeállítása.

Részletes beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Három mérkőzés maradt hátra az ünnepekig, melyekből kettőt a nemzetközi színtéren kell megvívnunk. Sorban az első csütörtökön 18 órakor a Famila Schio.

Az olasz kosárlabdázás ikonikus klubja stabil szereplője az Euroligának, de az elmúlt esztendőben elmaradtak a várakozásaiktól. A szezon elején már olyan hátrányban voltak, hogy Allie Quigley leigazolásával sem tudták azt ledolgozni. Az Európa Kupába azért odaértek, ahol a későbbi győztes Orenburg jelentette számukra a végállomást.

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

Allie Quigleyt nem tudták megtartani, az amerikai klasszis igent mondott a Jekatyerinburg hívószavára. A két új légiós igazolással – Diamond DeShields, Jillian Harmon -, a mindössze 22 éves Jasmine Keys szerződtetésével, illetve a honi riválisuktól, a Ragusatól megszerzett Sabrine Cinillivel mindenképpen nagy lépést tettek az ideális játékoskeret és szerkezet kialakítása terén. Ez a neves francia szakember, Pierre Vincent által képviselt egységes csapatjáték miatt kulcskérdés.

A palánkok alatt a francia Sandrine Gruda a világsztár kategóriát képviseli, de jól ismerhetjük még szekszárdi korszakából a megbízható szlovén válogatottat, Eva Lisecet is. A légiós kontingens mellett a fél olasz válogatottat sorakoztatják fel. Mindez széles rotációt tesz lehetővé, melyet a statisztika is alátámaszt. 10 játékosuk rendelkezik átlagban legalább 10 perc pályán töltött játékidővel a legrangosabb sorozatban. Négy győzelmük mellett két vereséget számlálnak, mellyel holtversenyben vezetik az igen kiegyensúlyozott csoportunkat, ahol egy-egy mérkőzésen láthatóan bármi megtörténhet.

Mindkét csapat rendkívül magabiztos győzelemmel zárt a hétvégén, de míg az olasz bajnok egy kötelező győzelmet hozott, addig mi remek játékkal, a DVTK együttesén robogtunk át a rangadón. Kellett ez a győzelem az önbizalmunknak az egy hét leforgása során begyűjtött három vereséget követően, és szeretnénk ezzel a lendülettel Grudáékat is elcsípni, mely a két klub történetére visszatekintve, a 2011/2012-es szezon óta nem volt példa.

A találkozó előtt Dubei Debórát kérdeztük a várakozásairól.

Sopron vs. Schio

12 mérkőzés
7 győzelem/5 vereség
862 dobott, 835 kapott pont

Online stream

Hirdetés