Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a TTT Riga elleni EL-meccshez:

:

Hirdetés

A Sopron Basket szerdán a TTT Riga otthonában zárja az Euroliga 2018/2019-es kiírásának alapszakaszát. A nagy téttel bíró találkozóhoz a részletes beharangozónk ITT olvasható. Ennek kiegészítéseként az alábbiakban a klub beharangozó összeállítását ajánljuk.

Fotó: Sopron Basket

Fotó: Sopron Basket

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Elérkeztünk az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójához, amely során több nyitott kérdés is válaszra vár. Az biztos, hogy a rájátszásban már van helyünk, de ha elõbbre akarunk végezni, mint a negyedik hely, akkor gyõznünk kell a sorozat meglepetés csapatának otthonában.

A csoportot már korábban megnyerte a Kurszk, de az oroszok mögötti továbbjutó helyek csak a múlt héten dõltek el. Csapatunk mellett a Fenerbahce és a Riga váltotta meg a jegyét a rájátszásra. Annak eldöntése, hogy ki, melyik pozícióban végez, a szerdai záró fordulóra maradt.

Több variáció is elképzelhetõ. Ami minket illet, amennyiben nyerünk a Riga ellen, úgy biztos, hogy megelõzzük õket, és ezzel elkerüljük a negyedik helyet, mely azt jelentené, hogy a negyeddöntõben a címvédõ Jekatyerinburggal kerülnék össze. Gyõzelem esetén az is elõfordulhat, hogy a harmadik helynél is elõbbre végzünk és befutunk a második, pályaelõnyt biztosító pozícióba. A számunkra kedvezõ hármas kört jelentõ minitabella kialakulásához viszont a francia Carolo Basket csapatának bravúrt kellene végrehajtania a Fenerbahce ellen. Erre kevés az esély, de kiegyensúlyozott csoportunkban többször is borult már a papírforma, így ez sem zárható ki. A lényeg azonban, hogy legyõzzük a Rigát, mely nagyon nehéz feladatnak ígérkezik!

A lett válogatottra és két jó képességû légiósra építõ riválisunk a selejtezõbõl lépett fel magabiztosan az Euroliga fõtáblára, ahol kiváló teljesítménnyel vívta ki a szakma elismerését. Már a nyitó fordulóban odatették magukat, és ha nincs a 29 pontos Breanna Stewart, akkor bizony a Kurszk elvérzett volna Lettországban. A nagy gyõzelmek mellett azért õk is sebezhetõk, melyet a franciaországi kiruccanásuk is mutatja. Természetesen érvényre kívánják juttatni a hazai pálya elõnyét, és egy gyõzelemmel megszerezni a második helyet a csoportban. Ebben szeretnénk megakadályozni õket! Decemberben emlékezetes mérkõzésen gyûrtük le õket 68-55 arányban Sopronban, és biztosak lehetünk abban, hogy szakmai stábunk ezúttal is alaposan felkészült a játékukból. Sokat jelenthet csapatunknak az is, hogy nem lesznek egyedül az izzó rigai csarnokban, miután több szurkolónk is ott lesz lányainkkal a csatatéren.

A kedd hajnali elutazást megelõzõen Honti Katát kérdeztük a várakozásairól.

A találkozó nyomon követhetõ szerdán magyar idõ szerint 18.30 órai kezdettel FIBA Youtube csatornáján.

Sopron vs. Riga

3 mérkõzés
2 gyõzelem/1 vereség
212 dobott/187 kapott pont

Legutóbb – 2018. december 20.

Sopron Basket – TTT Riga 68-55 (22-18, 19-14, 12-13, 15-10)

Sopron Basket: Fegyverneky 6, Turner 11, Crvendakic 6, Zahui 14/3, Dupree 18 Cs.: Casas 9, Határ 2, Dubei 2
TTT Riga: Peddy 13/3, Pulvere 5/3, Basko 10, Brumermane 7, Vitola 8 Cs.: Slaughter 5, Karlina 4, Rozenberga 3, Pilabere -, Kulite -, Eglite –

Hirdetés