Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója a TTT Riga elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

A Sopron Basket csütörtökön 18 órától a TTT Rigát látja vendégül a nõi kosárlabda Euroliga 7. fordulójában. A korábban megjelent szerkesztõségi beharangozónk kiegészítéseként a klub felvezetõ összeállítását ajánljuk, mely az alábbiakban olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtózközlemény

Egy nagyon nehéznek ígérkezõ mérkõzésen intünk búcsút a 2018-as esztendõnek. Csütörtökön 18 órakor a sorozat meglepetés-csapata, a TTT Riga lesz a vendégünk a Novomatic Arénában.

A lett kosárlabda igen magasan jegyzett, mind az utánpótlás, mind a felnõtt vonalon figyelemre méltó eredményeket tudnak felmutatni. A fénykorszakukat a 60-as, 70-es éveikben élték, amikor a legendás Uljana Semjonova által fémjelzett együttes sorban nyerte a trófeákat a kontinensen. Azóta is az elismert utánpótlás nevelésükre építenek, de klub szinten napjainkban ez már természetesen kevés a nemzetközi sikerekhez. 10 éve, a klub fennállásának 50. évfordulóján kezdtek bele egy hosszabb távú projektbe, melynek célja a legjobb lett játékosok egy klubban való egyesítése, és stabil nemzetközi szereplés volt. 2019-ben Lettország társrendezõje az Európa-bajnokságnak, melynek jegyében még egy szintet szerettek volna lépni, így az idei szezonban az Euroliga szereplést tûzték ki maguk elé. Ez nem tûnt egyszerû feladatnak az olasz Velence ellen, de a selejtezõ során egyáltalán nem volt kérdéses, hogy a rigaiak visszatérhetnek a legrangosabb sorozatba, ahol eddig várakozáson felül teljesítenek.

A csapat magját, az egymás gondolatait is tökéletesen ismerõ lett válogatottak alkotják, akiknek élén a rutinos Gunta Basko áll. Mellettük két amerikai játékost találhatunk a keretükben. A rendkívül sokoldalú Sheylani Peddy korábban kisebb csapatokban szerepelt, most azonban berobbant az Euroligába. 18 pontos átlaga mellett a társak kiszolgálásban, labdaszerzésben és a lepattanók begyûjtésében is jeleskedik. Ivey Slaughter a PINKK gárdájából lehet ismerõs szurkolóink számára. Nagy lépést tett a lett szerzõdéssel, de beváltotta a belé táplált reményeket, és kifejezetten hasznos tagja lett csapatának.

Már arra is felkapta a szakma a fejét, ahogy a selejtezõben átgázoltak a Velencén, amikor pedig az elsõ fordulóban egy labdás mérkõzésre kényszerítették a Dinamo Kurszk együttesét, már mindenkinek egyértelmûvé vált, hogy komolyan kell velük számolni a késõbbiek során is. A csoport második helyén állva, négy gyõzelemmel a hátuk mögött jönnek Sopronba, úgy, hogy a Hatay-t idegenben, a Fenerbahcet pedig egy hete hazai pályán intézték el!

Csapatunknál Fegyverneky Zsófia talp-sérülése okoz fejfájást vasárnap óta. Csapat-kapitányunk játéka jelen pillanatban is kérdéses, az elkövetkezõ 24 óra fogja majd eldönteni, hogy ott lehet e a többiekkel a parketten csütörtökön. Egy biztos, az eddigieknél is fontosabb lesz, hogy szurkolóink hatodik emberként mögénk álljanak a nagyon pontos, kevés hibával játszó, és a palánkok alatt is igen hatékony rigai csapattal szemben!

A mérkõzés elõtt Aleksandra Crvendakic állt kameránk elé.

Sopron vs. Riga

2 mérkõzés
1 gyõzelem/1 vereség
144 dobott, 132 kapott pont 

Forrás: Sopron Basket Sajtózközlemény

Hirdetés