Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket beharangozója az Euroliga nyitány előtt:

:

Hirdetés

A Sopron Basket szerdán a francia Lattes Montpellier otthonában kezdi meg szereplését a női kosárlabda Euroligában. A szerkesztőségi beharangozónkat már közöltük a találkozóhoz. Az alábbiakban a klub felvezető összeállítása olvasható.

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

Szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható.

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Szerdán elrajtol a legrangosabb nemzetközi női kosárlabda sorozat, az Euroliga. Csapatunkat a sorsolás a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is francia földre szólítja, de remélhetőleg szebben végződik a nyitány, mint az előző évi.

Tavaly a Flammes Carolo otthonában várt ránk az első megoldandó feladat. Akkor ezt nem sikerült megugrani. Az újonc nagy energiákat mozgósított az előző évi kiírásban ezüstérmet szerzett csapatunk ellen, és megérdemelt győzelmet aratott. Tovább fiatalodott csapatunknak most még nehezebb dolga lesz a nyitányon.

A tavalyi Európa Kupa és francia bajnoki ezüstérmes a selejtezőből lépett fel magabiztosan az Euroliga főtáblájára, esélyt sem adva a görög Olympiacosnak. Erejüket jól mutatja, hogy a hétvégén simán elintézték 74-58 arányban a bajnoki címvédő Lyon együttesét, mely minden erővel azon van, hogy átvegye a zászlóshajónak számító Bourges helyét Franciaországban.

Az egykori elismert irányító, Edwige Lawson-Wade sportigazgatói munkája hamar felfelé ívelő pályára tette a BLMA együttesét, mely a kiváló szezon ellenére a nyáron kissé átalakult, de mint a jelek mutatják, cseppet sem lettek gyengébbek. Túlélték egyik vezérük, a szerb klasszis, Ana Dabovic Bourgesba távozását is. Minden adott náluk ahhoz, hogy az Európa Kupa után a legfelső szinten, az Euroligában is maradandót alkossanak.

Nézzük az érkezőket. A legnagyobb húzásnak az orosz Krasnojarskban brillírozó amerikai Stephanie Mavunga megszerzése bizonyult. A ponterős és hatékonyan lepattanózó center új helyén is rögtön csapata élére állt. A selejtezőben kiemelkedő, 31,5-ös hatékonysági mutatót hozott össze. Nagyon nehéz lesz őt megállítani, főleg annak tükrében, hogy a Basket Landes gárdájától érkező Marie-Michelle Milapie is komoly játékerőt képvisel a palánkok alatt. A Girona mezét maga mögött hagyó Gabby Williams több mutatóban is képes kiemelkedőt nyújtani. A pontszerzés mellett a társak kiszolgálásában és a lepattanók gyűjtésében is jeleskedik. Laeticia Kamba a 32 évével a rutint, míg a svéd Klara Lundquist az új generációt képviseli. Az előző szezon sikereinek aktív szereplői közül az amerikai gólgyáros, Samantha Whitcomb, a remek irányító, Romane Bernies, a fiatal kora ellenére a hátvéd poszton már megbízható teljesítményre képes, 21 éves Alix Duchet, illetve a 28 éves Diandra Tchatchouang nevét érdemes kiemelni. Ők kilencen azok, akikre a csapat fizikális, szervezett játéka épül. Tipikus francia kosárlabdát képviselnek, mely sok gondot okozhat a riválisoknak.

Komoly kihívás lesz a találkozó számunkra is. Gáspár Dávid vezetőedzőnk is izgatottan várja csapatunk bemutatkozását az Euroligában, ahol kontrollált, koncentrált játékra lesz szükség.

A 20.00 órakor kezdődő mérkőzés nyomon követhető online statisztikai közvetítés formájában a FIBA weboldalán, illetve élő videókép formájában az Euroliga Youtube csatornáján is.

Hirdetés