Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket beharangozója az Olympiacos elleni mérkõzéshez:

:

Hirdetés

A Sopron Basket szerdán magyar idõ szerint 17 órától az Olympiacos vendége lesz a nõi kosárlabda Euroliga 9. fordulójában. A találkozóhoz a részletes szerkesztõségi beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban ennek kiegészítéseként a klub felvezetõ összeállítását ajánljuk.

Fotó: Sopron Basket

Fotó: Sopron Basket

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Szerdán, magyar idõ szerint 17 órakor Görögországban lépünk pályára az Olympiacos vendégeként. Ellenfelünk a csoport utolsó helyén áll, de ez ne tévesszen meg senkit.

Az 1947-ben alapított Olympiacos vezetõsége három hibátlan – egyszer sem szenvedtek vereséget hazájukban – honi szezont követõen döntött úgy, hogy szerencsét próbál a legrangosabb nõi sorozatban, az Euroligában, melynek selejtezõjében az erõsebb állománnyal rendelkezõ Krakkót búcsúztatták nagy meglepetésre. Egyelõre még várnak az elsõ sikerre, és remélhetõleg ezt nem ellenünk fogják elérni. Nyolc vereségükkel a csoport utolsó helyén szerénykednek, de egyszer sem adták könnyen magukat. Mi is emlékezhetünk rá, hogy a 16 pontos gyõzelmünkért keményen meg kellett dolgoznunk a harcias, kellemetlen stílusú görög alakulattal. A téli szünet elõtti utolsó fordulóban álltak a legközelebb a gyõzelemhez. Ott már kezükben volt a mérkõzés a Salamanca ellen, de az utolsó másodpercekben nem figyeltek a gyûrûrõl lecsorgó labdára, melyet riválisuk kihasznált. Egy hete, Isztambulban a neves Fenerbahce is vért izzadt ellenük. A statisztikákat böngészve látható, hogy leginkább támadásban maradnak el a vetélytársaktól. Nem kevesebb, mint 56 ponttal maradnak el az ezen a téren elõttük helyet foglaló francia Carolo Basket együttesétõl.

A sérülésekbõl fakadó nehézségeink ellenére csapatunk kiváló hetet tudhat maga mögött. Mind az Euroligában, mind itthon magabiztos sikert arattunk a Carolo, illetve a DVTK ellen. Rövidebb periódusokat leszámítva szinte tökéletesen védekeztünk, és olyan tempót diktáltunk, melyet nem tudtak tartani vetélytársaink. Ha tudjuk tartani ezt a szintet, akkor nem lehet kérdéses, hogy görög földön is gyõzelmet ünnepelhetünk szurkolóinkkal, akik közül többen is a helyszínen, az Athéntõl 70 kilométerre fekvõ Chalkidában fogják támogatni kedvenceiket.

A hétfõ esti edzés elõtt a rehabilitációja után visszatért Tina Jovanovic osztotta meg velünk gondolatait a találkozó kapcsán.

Legutóbb – 2018. november 1.

Sopron Basket – Olympiacos WBC 85-69 (29-25, 22-14, 17-14, 17-16)
Sopron Basket: Fegyverneky 5/3, Turner 19, Crvendakic 11/3, Zahui 4, Dupree 14 Cs.: Salvadores 12/3, Dubei 11/6, Határ 9
Olympiacos WBC: Pavlopoulou 9/3, Thomas 13/6, Mazic 6, Johnson 14, Sotiriou 8 Cs.: Spyridopoulou 10/3, Nikolopoulou 5/3, Stamati 4, Aftzi -, Kosma –

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

Hirdetés