Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket elõnyben a magyar bajnoki döntõben:

:

Hirdetés

Pénteken este megkezdõdött az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntõ párharc a hazai élvonalban. Az elsõ találkozón a Sopron Basket 74-60-ra legyõzte az Aluinvent DVTK együttesét és ezzel 1-0-s elõnybe került.

Már a mérkõzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Sopron, 12-2-re ellépett a címvédõ az elsõ percekben. Ekkor már idõt is kellett kérnie Cziczás Lászlónak, mely után a DVTK-nak a folytatás jobban sikerült. 16-11-nél Roberto Iniguez szólította magához tanítványait, hogy védekezésben egy kicsit nagyobb összpontosítást követeljen meg. Az elsõ szakasz végén 18-13 állt az eredményjelzõn. A második negyedben sem változott a játék képe. Kapkodós, ideges hangulatú derbit láthattunk, melyet eközben minden rutinját érvényesítve nagyon profin tartott kézben a Sopron. Dubei Debóra triplája után 28-17-nél lépte át a lélektani 10 pontot a differencia. Ez a félidõig állandósult. A nagyszünetben 35-24-es állást regisztrálhattunk.

A statisztikai lap most is, mint az esetek többségében árulkodott. A Sopron Basket még úgy is vezetett a lepattanócsatában, hogy Tina Jovanovic volt a kimaradó légiósa. Emellett kétszer annyi gólpasszt ért el a hazai gárda, mint riválisa. Ráadásul már hat hazai pontszerzõt láthattunk, miközben a DVTK-nál mindössze hárman voltak eredményesek. Soproni oldalon Quarelt Casas játékát kell kiemelni. Különösen Fegyverneky Zsófia hiányában. A 11 pontja és a 3 gólpassza mellett a védõmunkája is extrának bizonyult. A DVTK-nál pedig Maja Skoric járt 13 pontnál. A harmadik negyed hozta el a döntést. Sokáig még 10 pont környékén billegetett a differencia, majd 42-33 után 9-3-as sorozat érkezett a hazaiaktól. Az 53-39-rõl induló záró szakaszban mindkét fél a hétfõi meccset tartotta szem elõtt. Visszaesett az iram és a koncentráció. A gyõztes kiléte nem lehetett kérdés. A Sopron Basket 74-60-es sikerrel került 1-0-s elõnybe.

Eredmény

Sopron Basket – Aluinvent DVTK 74-60 (18-13, 17-11, 18-15, 21-21)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.
 

Statisztika

Hirdetés