Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket Euroliga szereplése számokban:

:

Hirdetés

A Sopron Basket sikerrel vívta meg az Euroliga negyeddöntő párharcot. Áttekintettük a soproni csapat idei menetelésének legfontosabb statisztikáit.

Kezdjük az egyéni mutatókkal. A csoportkörben és a negyeddöntők alkalmával a teljesítmény-indexet tekintve a legmagasabb értéket Gabby Williams átlagolta. Egészen pontosan 17.3-as az átlaga, ami a teljes mezőny nézve is top10-es érték. Tina Krajisnik teljesítmény-index átlaga a második legjobb 15.4-es, míg a harmadik ebben a rangsorban Jelena Brooks 14.5-ös átlaggal.

A szerzett pontok átlagát nézve szintén Williams áll az élen, 16.8-as mutatója. Ez a teljes mezőnyt az ötödik legjobb érték. Jelena Brooks 15.3, míg Tina Krajisnik 10.9 pontot átlagolt a nyolc mérkőzésen. A lepattanókat tekintve Krajisnik 8-as átlaga a legjobb. Mögötte Brooks (5.9) és Williams (4.3) szerepel ebben a rangsorban. Krajisnik 5.6 védő és 2.4 támadó-lepattanót átlagol.

A gólpasszokat tekintve Fegyverneky Zsófia áll az élen 4.3-as átlaggal, míg mögötte Briann January szerepel kereken 4-es átlaggal. A szerzett labdák rangsorában 2.3-as átlaggal Gabby Williams áll az élen. Mögötte Jelena Brooks a második 1.6-os átlaggal, míg Briann January a harmadik 1.4-es mutatóval.

A csapatstatisztikákat nézve a Sopron 74.1 pontot átlagolt a nyolc meccsen, ami a 7. legmagasabb érték a mezőnyben. A lepattanók átlaga 34.5-ös, ami a 12. a csapatok rangsorában, míg a gólpasszoké 15.4-es. A csapatok rangsorában ez a 10. helyet jelenti. A szerzett labdák átlaga 8.9-es, ami a Bourges mögött a második legmagasabb érték. Az eladott labdákat figyelve pedig a 6. legkevesebbet átlagolta a Sopron, mindössze 12.6-ot.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés