Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket is beadta szándéknyilatkozatát az Euroliga részvételre:

:

Hirdetés

Javában zajlanak az Euroliga 2018/2019-es kiírásának elõkészületei. A kluboknak ezekben a hetekben kell beadniuk szándéknyilatkozataikat a sorozatban való részvételre.

Az elmúlt évadban emlékezetes meneteléssel Euroliga döntõt vívó magyar bajnok Sopron Basket a hivatalos honlapján adta hírül, hogy beadta szándéknyilatkozatát az Euroliga indulásra. Korábban már arról is beszámolhattunk, hogy a bajnoki ezüstérmes KSC Szekszárd is megtette ugyanezt és a tolnaiaknak várhatóan ismét selejtezniük kell.

Az Euroliga jövõ évi kiírásának mezõnye még formálódik, végleges csapatlista a sorsolást közvetlenül megelõzõ idõszakra várható. A sorsolást július 5-én, csütörtökön Münchenben rendezik.

A versenynaptár tervezete szerint az elsõ fordulóra a Világbajnokság miatt az elmúlt évadhoz képest valamivel késõbb október 24-én kerül sor, míg a menetrend az alapszakasz zárását február 20-ra teszi. Sûrû lesz a következõ évad, hiszen júniusban már jön az Európa-bajnokság.

Március 5-án kezdõdik a rájátszás. Visszatér a negyeddöntõk során a kedd-péntek-szerda ritmus, így legkésõbb március 13-ra kialakul a 2019-es Euroliga Final4 mezõnye. A négyes döntõt a FIBA munkatársai az április 12-14-i hétvégére ütemezték. A tervek szerint az Euroliga fõtábláját 16 csapat alkotja, melyek a korábbi évekhez hasonlóan két csoportba osztva küzdenek.

Hirdetés