Hirdetés
Magyarország

A Sopron Basket lett az év csapata Győr-Moson-Sopron megyében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Negyvenharmadik alkalommal választotta meg a Kisalföld Győr-Moson-Sopron megye legjobb sportolóit. A szavazáson egy kajakos, egy úszó, egy tornász, egy dzsúdós lett a legjobb, míg csapatban ismét a Sopron Basket ülhetett a trónra. A parasportolókat első alkalommal jutalmazták – írja a Kisalföld jelentése.

Minden kategóriában az első 4, a második 2, a harmadik helyezett pedig 1 pontot kapott. Ezek alapján alakult ki a végeredmény.

A férfiaknál magabiztosan győzött Kopasz Bálint, a győri Graboplast VSE kajakosa, aki a világ- és az Európa-bajnokságon is diadalmaskodott egyéniben, valamint párosban. Mögötte Mészáros Krisztofer (GYAC) végzett a második helyen a torna Eb-n talajon elért ezüstérmének köszönhetően, míg a harmadik az úszó Szabó Szebasztián (Győri Úszó SE) lett, aki Eb-ezüstérmet szerzett a 4×100-as gyorsváltóval, míg a rövidpályás vb-n bronz­érmes helyen végzett.

A listán szerepelt még Sike József, Boros László (sportlövők), Ungvári Attila (dzsúdós), Szabó Bence (evezős), Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás (kajakosok), Farkas László (K1-es), Bukor Ádám (uszonyos úszó).

A nőknél Jakabos Zsuzsanna (Győri Úszó SE) végzett az élen, aki az Eb-n másodikként csapott célba 400 vegyesen, a 4×200 gyorsváltóval bronzérmes lett. Mögötte holtversenyben Sass Edit, az Ipartechnika SE Győr tekézője és Czéllai-Vörös Zsófia, a Graboplast VSE kajakosa lett a második – előbbi vegyes párosban és egyéniben vb-2. lett, utóbbi éremkollekciója tavaly egy Eb-bronz, egy Eb-ezüst és egy vb-ezüst volt –, és egy szavazatot kapott Takács Kincső, a Graboplast VSE kenusa.

Jelölt volt még Ihász Veronika (darts), Czeglédi Diána (testépítés), Palecián Judit (fitnesz) és Csay Renáta (kajakos).

Az utánpótlásban a fiúknál a tornász Molnár Botond (GYAC) végzett az élen a talajon elért Európa-bajnoki címének és az ugrásban szerzett Eb-bronzérmének köszönhetően. Kolozsvári Brúnó (Graboplast VSE) maratoni kajakban a vb-n megnyerte az egyest és a párost is, ezzel pedig második lett. A képzeletbeli bronz a SZESE dzsúdósáé, Sipőcz Richárdé lett, aki tavaly az U23-as Eb-n végzett az élen.

Jó eredményei voltak még Boros Áronnak (evezős), Varga Olivérnek (kajakos), Pálla Bálintnak (kenus), Tamás Gergőnek (kajakos) és Laczik Dávidnak (sportlövő).

A női utánpótlásban Gyertyás Róza először nyerte el a megye legjobb sportolója címet, amit az U23-as Eb-n szerzett aranyérmének köszönhet. Torma Luca (UNI Győr-GYVSE) egy vb-arannyal és egy vb-bronzzal gazdagodott, ami most a második helyhez volt elég. A harmadik két Audi-ETO-s kézilabdázó, Farkas Júlia és Kövér Luca lett, mindketten tagjai voltak a korosztályos vb-3. válogatottnak.

Jelölt volt még Rédecsi Polett és Varga Dalma (kézilabdázók), valamint Gombás Alíz (kajakos).

Csapatban egyértelmű volt az Euroliga-győztes Sopron Basket első helye, mögötte az Audi-ETO kézisei, valamint az ETO FC Győr női focistái végeztek. Jó eredménnyel zárta 2022-t az Ipartechnika SE Győr teke- és az UNI Győr-SZESE egyetemi kosárlabdacsapata.

Újként került be a parasport – összevont kategóriaként –, melyben a díjazott Szvitacs Alexandra asztaliteniszező lett. Rajta kívül jelölt volt még Pető Zsolt (evezés), Farkas Attila (tenisz) és Patkás Tamás (úszó), valamint a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata.

Hirdetés