Hirdetés
Archivum

A Sopron Basket magabiztosan vívta ki a döntõbe jutást:

:

Hirdetés

A Sopron Basket vasárnap 2-0-val lezárta a ZTE NKK elleni bajnoki elõdöntõ párharcot. A címvédõ a zalaegerszegi összecsapáson az elsõ negyedtõl dominált és ponterõs teljesítménnyel vívta ki a döntõ jutást.

A soproni együttesben ezúttal a sérült Fegyverneky Zsófia mellett Tina Jovanovic volt a kimaradó légiós. A ZTE NKK-nál Nadia Parker játékára nem számíthattak. A két csapat a hazaiak 12-11-es vezetéséig haladt fej-fej mellett. A folytatásban a Sopron egy 8-0-s futással ragadta magához a kezdeményezést. Aleksandra Crvendakic egymaga 11 pontot szerzett az elsõ 10 percben, melynek végén 27-18-ra ment a Sopron. A második szakaszban 33-26-nál volt egy felzárkózása a ZTE-nek, de innentõl ismét tudta növelni elõnyét Roberto Iniguez együttese. A nagyszünetben 46-39 állt az eredményjelzõn. Crvendakic ekkor 20 pontnál tartott. Csapatszinten pedig a Sopron a 29 mezõnykísérletébõl 18-at értékesített.

A harmadik negyed elején az elsõ találatot még a ZTE remek formát mutató fiatal játékosa Pusztai Petra szerezte, amivel 46-41-re módosult az állás. A Sopron azonban egy 15-5-ös sorozattal a következõ percekben lényegében eldöntötte az összecsapást. A harmadik negyedet Dubei Dóra triplája zárta 70-50-re alakítva ezzel az eredményt. A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A címvédõ tovább növelte a differenciát, nagy ritmusban, ponterõsen játszva ebben a 10 percben is 20 egységig jutott a Sopron. Így alakult ki a 90-62-es végeredmény. A gyõztes gárdában a 29 pontos Aleksandra Crvendakic lett a legeredményesebb. A ZTE-nél Pusztai Petra zárt 15 ponttal.

A Sopron Basket a sikerével bejutott a pénteken rajtoló bajnoki döntõbe. A ZTE NKK pedig a bronzéremért folytatja. A két csapat az Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr párharcból kap riválist. Ott a sorsdöntõ harmadik meccset kedden este rendezik Miskolcon.

Eredmény

ZTE NKK – Sopron Basket 62-90 (18-27, 21-19, 11-24, 12-20)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

Statisztika

Hirdetés