Hirdetés
Európa

A Sopron Basket második az Euroliga erősorrendjében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalos felületein megjelent a női kosárlabda Euroliga 2021/2022-es kiírásának második erőssorrendje. A magyar csapatok közül a Sopron Basket a 2., az Atomerőmű KSC Szekszárd a 15. helyen került rangsorolásra.

A FIBA szakírója Paul Nilsen által összeállított erősorrend első három helyén az UMMC Jekatyerinburg, a Sopron Basket és a Perfumerias Avenida Salamanca, tehát a három veretlen gárda áll.

A Sopron szereplése kapcsán méltatják Gáspár Dávid munkáját. Kiemelik, hogy a hibátlan mutatót Jelena Brooks nélkül vívta ki a Sopron. Ugyanakkor írnak Határ Bernadett kiemelkedő formájáról, melynek köszönhetően sikerült enyhíteni Tina Krajisnik távozásával kialakult helyzetet. Ezen felül felhívják a figyelmet a két új igazolás, Aby Gaye, illetve Nevena Jovanovic elengedhetetlen szerepére is.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a 15. helyen szerepel. Ez három pozícióval rosszabb, mint ahol a szezon elején rangsorolták a szekszárdiakat. Az összeállíts meg is jegyzi, hogy az talán optimista volt. Kiemelik a két idegenbeli 20 pont feletti vereséget és azt, hogy hazai pályán a Lattes Montpellier-t nem tudta legyőzni a Szekszárd, így a történelmi első siker még várat magára. Két statisztikai mutatót hangsúlyoznak: a Szekszárd 65 szerzett pont alatt (64.6) átlagol és a triplákat 22.1%-kal (4.2/19.0) értékesítette mérkőzésenként. Cyesha Goree és Nikolina Milic teljesítményét a festékben dicsérik, de kiemelve, hogy a többi poszton is fel kell venni a versenyt az eredményesebb folytatáshoz.

A teljes összeállítás az alábbiakban olvasható:

Hirdetés