Hirdetés
Archivum

A Sopron Brnoban, a Gyõr Jekatyerinburgban szerepel:

:

Hirdetés

Szerdán közel egy hónap szünet után folytatódik a nõi kosárlabda Euroliga. A Sopron Brnoba látogat, míg a Gyõr a címvédõ Jekatyerinburg otthonában lép pályára.

A Sopron és a Brno õsszel egy tipikus elsõ fordulós mérkõzést játszott. Hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét gárda, a második negyed elején már 16 pont volt a csehek elõnye. A 25 pontos Fegyverneky Zsófi vezérletével azonban hatalmas tartásról tett tanúbizonyságot a magyar bajnok és a záró szakaszban fordított. Azon a találkozón Alena Hanusová remekelt, aki akkor 27 egységig jutott. Hanusová kiválóan kezdte a szezont, de november vége óta a teljesítménye visszaesett.

A Brno az Orenburg és a Lattes Montpellier együttese ellen aratott gyõzelmet az alapszakasz elsõ körében, így számukra is kulcsfontosságú lesz a Sopron elleni találkozó. Mindkét csapat pozitív érzésekkel zárhatta a 2013-as naptári évet az Euroligában. A Sopron madridi bravúrja egy régóta várt nagy idegenbeli siker volt, míg a Brno Jalcová nélkül saját híveit is meglepve szépen tartotta magát a Fenerbahce ellen. A harmadik negyed hajrájában mindössze 3 pont volt a két gárda között. A vége 68-60-as török siker lett.

Az egyéni képességeket tekintve a Sopron elõrébb tart a cseh együttesnél és a szerdai mérkõzés esélyt kínál az idei második idegenbeli siker megszerzésére, mely egyben óriási lépés lenne a rájátszás felé vezetõ úton. Az év nem indult jól Igor Polenek együttese számára. A MEL-ben a Somorja elleni gyõzelem mellett két vereség a mérleg 2014-ben. Ráadásul Dragana Stankovic bokasérülése csökkentette a variációs lehetõségeket.

A Soprontól elsõsorban a kiegyensúlyozott csapatteljesítményt lehetett hiányolni a december-januári idõszak vereségei alkalmával és ez az a terület, ahol a Brno ellenkezõ képet fest. A csehek keretébõl – Hanusová szezon eleji kiugró sorozatát leszámítva – rendszeresen 3-4 játékos éri el a 10 pontot az Euroligában. Igaz, ehhez hozzátartozik, hogy mindössze nyolc embert forgat rendszeresen a szakmai stábjuk. A soproni lányok küzdeni tudását ismerve abban mindenképpen biztosak lehetünk, hogy ha nem is megy olajozottan a gépezet az év elején, de a nagy esély kapujában a csapat mindent meg fog tenni a sikerért.

A Gyõr a címvédõnél Jekatyerinburgban vendégeskedik. Courtney Vandersloot távozása után a Gyõrtõl nem reális elvárás, hogy az alapszakasz hátralévõ részében gyõzelmet szerezzen. A következõ idõszak Euroliga mérkõzései immár Bencze Tamás irányításával azonban tökéletes felkészülési lehetõséget biztosítanak a magyar középszakaszra, ahol a MEL csapatai ellen mérkõzik az együttes. Ott pedig már rangadókat kell nyernie a Gyõrnek, ha a legjobbak közé oda szeretne kerülni. Jekatyerinburgban a cél az lehet, hogy egy jó mérkõzést játsszon a csapat és az utazás során a keret még inkább összerázódjon Bencze Tamással.

Hirdetés