Hirdetés
Archivum

A Sopron és a Gyõr egy gyõzelemre az elõdöntõtõl:

:

Hirdetés

Pénteken immár a második mérkõzések kezdõdnek a bajnoki negyeddöntõ párharcokat tekintve. A Sopron Basket a PEAC-Pécs, míg a CMB Cargo UNI Gyõr a VBW CEKK Cegléd vendége lesz. Mindkét párharcban a magasabban rangsorolt gárda szerzett elõnyt, de idegenben nehéz meccsre készülhet.

A Sopron Basket az elsõ találkozón kedden 85-55-re legyõzte a PEAC-Pécs együttesét. Egy feszült, kemény mérkõzés kerekedett, ahol a harmadik negyed 19-2-es soproni sorozata döntötte el végleg a gyõztes kilétét. Jó dobóformát mutatott a Sopron Basket: a 10 tripla és a duplákat tekintve az 52%-os mutató (38 kísérletbõl 20 lett sikeres) az esetek nagy többségében a hazai riválisok ellen elég a gyõzelemhez. Fõleg, ha ehhez 36-31-re megnyert lepattanócsata és 21 gólpassz párosul. Aleksandra Crvendakic és Jelena Milovanoviv ponterõs teljesítménye, Tina Jovanovic 13 lepattanója és Fegyverneky Zsófia 8 gólpassza dominálja a statisztikát.

A PEAC számára mindenképpen kapaszkodót jelenthet, hogy Sarah Imovbioh révén magas posztokon jobban tudta tartani a lépést. Ráadásul ezúttal az eladott labdákból sem lett akkora hátránya, mint a Magyar Kupa negyeddöntõjében. A félidõben 9, a meccs végére 17 eladott labda került rögzítésre. A PEAC hazai pályán idén hagyományosan versenyképesebb és az elõbb kiemelt mutatókban pénteken is bízhat. Számára ez lehet “a tavasz nagy meccse”, ami mindeképpen az önbizalmat erõsítheti. A Sopron Basket számára pedig, ahogy ezt Roberto Iniguez is hangsúlyozta nyilatkozatában, kulcsfontosságú lenne a terhelés miatt, hogy már a második meccsen bebiztosítsa a továbbjutást.

A CMB Cargo UNI Gyõr 66-62-re gyõzte le a Ceglédet kedden. Ismét bebizonyosodott, hogy játékban a két csapat között idén nincs nagy különbség. Az alapszakasz utolsó fordulóját követõen Sandro Orlando arról beszélt, szûkebb rotációval számol. A mérkõzés statisztikai lapja szépen kirajzolja, hogy az olasz mester milyen szerkezetben, felállásban gondolkozik. Ceglédi részrõl a szombati MTK elleni bajnoki mindkét sérültje, Medgyessy Dóra és Révész Boróka is ott volt a pályán. A két csapat kerete között rotációs lehetõségekben óriási a különbség. Az éles párharchoz szükséges, hogy a CEKK továbbra is teljes kerettel tudjon felállni.

A két csapat március 17-én találkozott a bajnokságban, akkor 83-69-es ceglédi siker született a gyõriek otthonában. Nem csak az eredmény tekintetében mutatkozik a két meccs képe között óriási különbség. Akkor egyértelmûen a CEKK akarata érvényesült, mely remek formával párosul. A ceglédiek teljesítményindexe 114-es volt azon az estén. Ezúttal mindössze 76-os, mivel a Gyõr sokkal inkább rá tudta erõltetni a játékát riválisára. Továbbra is igaz, ami a Gyõr kapcsán sokszor elhangzott idén: a szerkezetbeli hiányosságok ellenére, ha a csapat-védekezés terén kialakul egy nagyobb összhang és meglesz a kellõ motiváció, akkor akár egy szép tavaszra is esélye lehet. Ettõl függetlenül a CEKK játékában benne van, hogy pénteken kikényszeríti a harmadik meccset, akkor pedig azon az egy találkozón bármi történhet.

Hirdetés