Hirdetés
Archivum

A Sopron és a Gyõr Euroliga ellenfele is hozta a hétvégi bajnokiját:

:

Hirdetés

A hétvégén a Sopron és a Gyõr szerdai Euroliga ellenfele is hozta bajnoki mérkõzését. A CCC Polkowice a Rybnik otthonában diadalmaskodott, míg a VICI-Aistes Kaunas az Utena együttesét verte.

A nagyobb rangadó a CCC Polkowice alakulatára várt, akik a hat forduló után még veretlen KK Row Rybnik otthonában léptek pályára. A csata a várt izgalmakat és fordulatokat hozta. A hazaiak kezdtek jobban és a második negyed felénél már 31-24-re vezettek. A második szakasz végjátékát és a harmadik etap elsõ perceit tekintve azonban egy 18-0-s futással a Polkowice 42-31-es elõnyre tett szert.

A negyedik szakaszban felzárkóztak a hazaiak, így a végjátékba mindössze 3 pontos polkowice-i elõnnyel érkeztek a felek. 54-51-nél 42 másodperccel a lefújás elõtt még támadhatott az egyenlítésért a Rybnik, de nem találtak a gyûrûbe. Az 55-51-es végeredmény Sharnee Zoll egy sikeres büntetõje után alakult ki.

A Polkowice legeredményesebbje Iva Perovanovic volt, aki 13 pontot szerzett. A montenegrói válogatott klasszisa elképesztõ napot fogott ki, a duplákat 75%-al értékesítette, miután 8 kísérletébõl 6 utat talált a gyûrûbe. A lengyel bajnokságban így hét fordulót követõen már csak a tavalyi két döntõs, a Wisla Krakow és a CCC Polkowice veretlen.

A LMKL ligában a VICI-Aistes együttesére messze nem várt ekkora rangadó. A kaunasiak ellenfele az öt forduló után 2 gyõzelme mellé 3 vereséget begyûjtõ Utena volt. A két csapat között hamar klasszis különbség mutatkozott, a szünetben már 53-18-ra vezetett az Euroligás gárda. A folytatásban Mantas ©ernius a kispadnak is lehetõséget adott, a vége így is 98-40 lett. A Gyõrhöz hasonlóan a litvánok is 58 ponttal múlták felül aktuális ellenfelüket. A kaunasiak legeredményesebbje a 17 pontos Tatjana Liktarovic volt, de a litván válogatott Sandra Linkevièienė is 14 egységig jutott.

Eredmények
KK Row Rybnik – CCC Polkowice 51-55 (16-17, 15-15, 8-14, 12-9)
VIÈI-Aistės Kaunas – Utena 98-40 (30-10, 23-8, 27-7, 18-15)
 

Hirdetés