Hirdetés
Magyarország

A Sopron jutott be elsőként a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé

TARR KSC Szekszárd - Sopron Basket 64-76 (12-24, 22-14, 15-19, 15-19)

Killik László Női Magyar Kupa 2024, negyeddöntő
Szekszárd Városi Sportcsarnok
(Játékvezetők: Dr. Mészáros Balázs, Nagy Viktor, Rózsavölgyi Alexandra)

TARR KSC Szekszárd: Miklós 9/9, Stanacev 2, Krnjic 6, Boros 5/3, Westbeld 23/3. Csere: Theodoreán-, Horváth 3/3, Monroe 16.

Sopron Basket: Fegyverneky 5, Sitku 9/3, Turner 14, Mompremier 8, Brooks 21/9. Csere: Varga 11/9, Papp 6, Toman-, Böröndy 2.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

Hirdetés

A Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjében a TARR KSC Szekszárd hazai pályán 64-76 arányban veszítette el a találkozót a Sopron Basket ellen, így a Sopron jutott be elsőként a Final4-ba.

Soproni pontokkal indult a találkozó, 7-0-ra lépett el a vendég csapat, ami miatt Zseljko Djokicsnak kellett időt kérnie. Westbeld révén 3 perc elteltével iratkozott fel a Szekszárd is az eredményjelzőre (2-7). Egyelőre a soproni játékosok voltak pontosabbak, akik 5 percet követően 13-4-re vezettek. Ez a különbség csak tovább nőtt, egyelőre nem állt össze a hazai gárda játéka, és 11 pont körül stabilizálódott a soproniak előnye (8-19). A negyed végéig mind a két oldalon voltak szép megoldások, 12-24 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

A második etapban kezdett felébredni a Szekszárd, zsinórban 6 pontot szereztek, amivel 18-26-ra zárkóztak. Sokkal több büntető lehetőséget kapott a Sopron, amivel hellyel-közzel tudtak is élni, és így ismét 10 pont fölötti lett az előnyük (20-32). Ekkor azonban jött Miklós Melinda, aki az első szekszárdi hárompontost süllyesztette el (23-32). Westbeld most is húzóemberré lépett elő, és szép összjátékot láthattunk a szekszárdiaktól, akik 29-34-re faragták a hátrányukat. A félidő előtt még volt lehetősége a szekszárdiaknak egyenlíteni, de ez nem sikerült, és Brooks büntetői alakították ki a 34-38-as eredményt. Jelena Brooks 15 ponttal emelkedett ki a mezőnyből.

A nagyszünet után Monroe kosarával egyenlített ki a Szekszárd (38-38), és Westbeld büntetőivel át is vették a vezetést (40-38). Nem sokáig maradt így az állás, mert Brooks és Fegyverneky kosaraival ismét soproni kézben volt az irányítás (40-43). Keményedett a Sopron védekezése, ami ellen nehezen találta a megoldást a Szekszárd, de Miklós újabb triplája után tudott zárkózni a hazai gárda (45-48). A negyed végén Zseljko Djokics vezetésével levonult a szekszárdi csapat a pályáról, azonban a két technikai miatt csak Djokics edzőnek kellett elhagynia a játékteret. Emiatt büntetőket kapott a vendég csapat, és tovább nőtt a soproni előny, 49-57 lett az állás.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

Az utolsó negyedben még jobban lehetett hallani a szurkolókat, és Boros triplája volt ebben a játékrészben az első kosár (52-57). Varga Alíz keze nem remegett meg, ő is hárompontost dobott, majd ez lendítette előre a soproni csapatot, akik zsinórban 7 pontot szereztek (52-64). Hullámvölgybe került a KSC, távoli dobásokkal akartak közelebb kerülni az ellenfeleikhez, azonban nem ültek a kosarak, így nem nagyon tudta szorosabbá tenni a találkozót a Szekszárd. 59-69-nél kért időt a Szekszárd. Izgalmas utolsó egy perc következett, hiszen triplára tripla volt a válasz és több lehetősége is volt a Szekszárdnak közelebb kerülni, de ezzel nem éltek a hazaiak és nem volt elég idő a fordításra, így a Sopron Basket 76-64-re megnyerte a találkozót, és elsőként jutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A hazaiaktól Kathryn Westbeld 23 ponttal zárt, míg a vendégektől Jelena Brooks ért el 21 pontot.

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

 

Hirdetés