Hirdetés
Archivum

A Sopron Kassára látogat szerdán:

:

Hirdetés

Szerdán Kassán kezdené a kisebb gödörbõl való kimászást a Sopron. Székely Norbert együttese bizakodva várhatja a találkozót, melyen hosszú kihagyás után újra pályára léphet Jelena Milovanovics. Ha a szerb klasszis visszatérése és a Pécs ellen látott akarás, küzdõszellem párosul a magyar bajnoknál, akkor újabb gyõzelemnek örülhetnek Honti Katáék.

Persze ehhez lesz egy-két szava a légiósokat össze-vissza cserélgetõ kassaiaknak is. A soproniak aktuális ellenfele már három játékostól, a Crossley, Kostaki, Lisina triótól is megvált. Helyettük minõségi erõsítések érkeztek, Linda Fröhlich és Angel Lajuane McCoughtry személyében.  

A Kassa játékának alfája és omegája Candice Dupree, aki rendre végigjátssza a találkozókat. Ennek megfelelõen az EuroLigában egészen félelmetes átlaga van, 38.6 perc alatt átlagban 20 pontot dobál, ha ehhez hozzávesszük a meccsenkénti 10.2 lepattanót és 66.7%-os kétpontos mutatót, ez valami emberfeletti teljesítményrõl árulkodik.  Dupree-t nem lehet kivenni a játékból, a társait kell tompítani.

A jelenlegi kassai keretbõl a legutóbbi EuroLiga találkozón 25 egységig jutó Angel Lajuane McCoughtry és a mezõnyben óriási munkát végzõ Linda Fröhlich, Luisa Michulková kettõs lehet veszélyes, ha õket sikerül kikapcsolni nem lehet gondja Székely Norbert együttesének.

Székely Norbert az MKB Euroleasing-Sopron vezetõedzõje a klub hivatalos honlapjának mondta el várakozásait az összecsapással kapcsolatban.

„A szombati mérkõzés sokat kivett a lányokból, akikre a sok beteg miatt nagyobb teher hárult. Hétfõn este viszont végre olyan edzést tudtam tartani, ahol rendelkezésemre állt 10 játékos. Sokat jelenthet, hogy Jeca is harcra kész, illetve a Pécs elleni mentális tartásunk nagy lelki pluszt adhat az elõttünk álló feladatokra. Már a hétfõ esti edzésen is láttam ennek jeleit. Természetesen kell még pár hét, hogy újra a tavalyihoz hasonló gördülékeny játékot nyújtsunk, de ez csak a közös edzésekkel valósítható meg. A Kassa keretének átalakulása egyrészt nehézséget jelenthet, mivel jóval erõsebbek, dinamikusabbak lettek. Különösen a palánk alatti játékuk lett stabilabb Fröhlich érkeztével, de McCoughtry is sokat lendített a csapatjátékukon. Másfelõl láthatóan erõsen támaszkodnak az új légiósaikra, mely a mi malmunkra hathatja a vizet. Nem mi vagyunk a mérkõzés esélyesei, de remélem lesznek gyõzelmi esélyeink. Bízom abban, hogy a nem túlságosan nagy távolság miatt Sopronból is lesznek szurkolók a helyszínen. Szombaton is sokat jelentett a támogatásuk!”– mondta Székely.

A két csapat elsõ egymás elleni idegenbeli mérkõzésén a Sopron magabiztosan nyert. A találkozóról készült beszámolónk ITT olvasható.

A Kassa – Sopron találkozót szerdán 19 órától élõben közvetíti a Sport2!

Hirdetés