Hirdetés
Archivum

A Sopron korábbi másodedzõje az Ensino Lugo szakmai stábjában:

:

Hirdetés

Az Ensino Lugo a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerzõdtette a szezon hátralévõ részére a szakmai stáb megerõsítése céljából másodedzõnek – a korábban Sopronban dolgozó – Carlos Cantero-t.

Fotó: Ensino Lugo

Fotó: Ensino Lugo

A Sopron Basket közleménye alapján január elején lapunk felületein is hírt adhattunk arról, hogy a téli szünetben személyes okokra hivatkozva kérte szerzõdése felbontását Carlos Cantero a magyar csapatnál. A fiatal spanyol szakember hazájában az Ensino Lugo-nál helyezkedett el. Érkezésérõl a spanyol élvonalban jelenleg 8. helyen álló együttes szerdán adott ki közleményt. Ebbõl az is kiderül, hogy a felek megállapodása egyelõre a jelenlegi szezon hátralévõ idõszakára szól. A cél pedig, hogy megerõsítsék erre a periódusra a szakmai stábot.

Nem Carlos Cantero az egyetlen soproni kötõdés az Ensino Lugo-nál. Ide szerzõdött decemberben Angela Salvadores, aki kézsérüléséig eddig hét találkozón lépett pályára a csapatnál és 14.2 pontot, 4.5 lepattanót, illetve 3.2 gólpasszt átlagolt. Salvadores január végén sérült meg és a kezét meg is mûtötték azóta. A rehabilitációja jól halad, a tervek szerint kora tavasszal vissza is térhet.

Nem Salvadores az egyetlen téli erõsítése a klubnak. A megszûnõ DIKE Napoli szabadon igazolhatóvá vált játékosai közül Marzia Taglimentót szerzõdtették. Nagy versenyfutásban voltak év végén a Spanyol Kupa nyolcas döntõjében való részvételért. Errõl ugyan lemaradtak, de az új érkezõk fellendítették a csapatukat. Már rájátszást érõ helyen állnak a tabellán és teljes összeállításukban ütõképes gárdát formálhatnak.

Hirdetés