Hirdetés
Archivum

A Sopron Miskolcon is megállíthatatlan volt:

:

Hirdetés

Az 5. forduló rangadóját szerdán Miskolcon játszották, ahol a DKSK vendége a Sopron volt. Székely Norbert együttese az elsõ negyedben 16 pontos elõnyre tett szert. A második 10 percben ugyan a hazaiak felzárkóztak 3 pontra, de a Sopron végig kézben tartotta a mérkõzést és 75-65 arányban megérdemelt gyõzelmet aratott.

A DKSK 3 gyõzelemmel és egy vereséggel várta az összecsapást, míg a Sopron veretlenül érkezett a rangadóra. Shenise Johnson és az elsõ négy fordulóban 24 pontot átlagoló Brittainey Raven kosárváltásával indult a mérkõzés. Az elsõ negyedben beragadtak a hazaiak. A Sopron 4 perc alatt állva hagyta riválisát és Peresztegi Nagy Ákosnak 10-2-nél már idõt kellett kérnie. Ez sem segített a DKSK-n, a negyed végjátékához közeledve kétszámjegyû differenciát regisztrálhattunk. A Sopron a játékrész utolsó két percében távolról is eredményes volt: Johnson, Zsovár és Milovanovic is szerzett triplát. 10 perc után végül 32-16-os vendég elõnnyel vonultak pihenõre a csapatok.

A második negyed elején mintha egy másik DKSK futott volna ki a pályára, miután Raven és Sanford magasabb fokozatra kapcsolt. Raven neve mellé két és fél perc alatt 7 pontot jegyezhettünk fel. A hazaiak 34-29-re zárkóztak fel, amikor Székely Norbert idõt kért. Miután visszatértek a csapatok pályára, Sanford két büntetõjével 34-31-nél 3 pontra olvadt a differencia. A Sopron 5 perc alatt egy mezõnykosarat szerzett ebben a szakaszban. A kosárcsendet Shenise Johnson törte meg, aki elõbb büntetõbõl talált be, majd a következõ támadásból egy szép helyzetet értékesített. A soproni elõny fokozatosan ismét 10 pont fölé hízott. A szünetben 51-41 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején nagy kérdés volt, hogy egy ilyen hektikus elsõ félidõ után melyik csapat veszi kézbe az irányítást. Sokat kellett várni az elsõ találatra, melyet végül Bukovszki jegyzett, de ennél a 8 pontnál közelebb nem került a miskolci gárda. A soproniaknál Shenise Johnson kiváló dobóformát mutatott, 30 perc után már 21 pontnál járt és a záró játékrészben ehhez még nyolcat tett hozzá. A harmadik negyed végén azonban Milovanovic neve mellett is már 17 pont szerepelt. A vendégek így összességében magabiztosan tartották 10 pont környéki elõnyüket.

A 62-49-rõl induló negyedik negyedben nem volt kérdés, hogy mely csapat ünnepelhet gyõzelmet. Minden hazai felzárkózási próbálkozásra volt válasza a 12 triplakísérletébõl hatot értékesítõ Sopronnak. Az utolsó 5 percbe 69-59-rõl érkeztek a csapatok. Székely Norbert együttese végül 75-65-ös gyõzelmet ünnepelhetett. A gyõztes csapatból a Johnson, Milovanovic, Krnjic trió 59 pontot szerzett. A vendégek a büntetõket leszámítva pontosabban céloztak és ha nem is sokkal, de jobban szedték a lepattanókat. A második negyedbeli megingást leszámítva a Sopron kézben tartotta az irányítást és megérdemelt gyõzelemmel veretlenül várhatja a folytatást.

A játéknap többi mérkõzésén a ZTE a Vasas, a Szekszárd a BSE gárdáját verte magabiztosan. Az 5. forduló csütörtök este zárul, amikor a Cegléd vendége a Gyõr lesz.

Eredmények

WORK FORCE DKSK-MISKOLC–UNIQA-EUROLEASING SOPRON 65–75 (16–32, 20–15, 13–15, 16–13)

ATOMERÕMÛ KSC SZEKSZÁRD–BSE-FCSM 79–60 (30–18, 14–8, 19–19, 16–15)
ZTE NKK–MKB-EUROLEASING VASAS 84–44 (22–15, 24–6, 17–12, 21–11)

Hirdetés