Hirdetés
Archivum

A Sopron nyerte a hivatalos szezonnyitót:

:

Hirdetés

Szerdán rendezték a Körcsarnokban az MKOSZ hivatalos szezonnyitóját, melyen a nõi szakágat a BSE és a bajnoki címvédõ, kupagyõztes UNIQA Euroleasing Sopron összecsapása képviselte. A találkozón 76 pontos soproni siker született.

Bár a rendezvény a Feldobás! – kosaras szezonnyitó nevet viselte, nem ez volt az idei évad elsõ nõi tétmérkõzése. Egy héttel ezelõt, a második fordulóból elõrehozott találkozón Székely Norbert együttese 22 pontos gyõzelmet aratott a Vasas otthonában.

A mérkõzésre egy munkanapon rendkívül „szurkolóbarátnak”  tekinthetõ 16 óra 45 perces kezdéssel került sor, így igen kis létszámú publikum láthatta, amint már az elsõ negyedben eldõltek a fontos kérdések. A Sopron elsõsorban a palánk alatti dominanciájának köszönhetõen 28-10-re hozta az elsõ szakaszt.

Az elsõ negyedben még kétszámjegyû pontig jutott a BSE, de a két csapat közötti különbséget jól mutatja, hogy a következõ három etapban már ez sem sikerült Puskás Artúr igen fiatal és rutintalan együttesének. A fõvárosiak a második negyedben 5, a harmadikban 3, a negyedikben 7 pontot szereztek.

Székely Norbert csapata eközben – a múlt heti Vasas elleni mérkõzéshez képest – sokkal jobb iramban kosárlabdázott és a csapatvédekezés is gördülékenyebben mûködött, így a végeredmény megérdemelt 101-25-ös siker lett. A Sopron legeredményesebbje a 18 pontot és 17 lepattanót szerzõ Sara Krnjic volt, de Horti és Kurasova (Gorbunova) is 16-16 pontig jutott.

Eredmény

BSE-FCSM – UNIQA Euroleasing Sopron 25-101 (10-28, 5-35, 3-21, 7-17)

Statisztika

Hirdetés