Hirdetés
Archivum

A Sopron pöstyéni vendégjátékával zárul az év:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától Pöstyénben szerepel a Sopron az év utolsó MEL mérkõzésén. Nem könnyû feladat ilyenkor maximálisan koncentrálni, de a magyar bajnoki címvédõ egy szép gyõzelemmel zárná le az évet.

A két csapat október végén találkozott Sopronban egy szokatlan vasárnapi délutáni idõpontban. Az egy furcsa találkozó volt, ahol a harmadik negyed elejéig 39-36-ig tartotta magát a Pöstyén. Ezt követõen azonban robbantott a Sopron és magabiztos 73-48-as gyõzelmet aratott. Azon a mérkõzésen Tianna Hawkins volt a legeredményesebb 19 ponttal. Ami a legfontosabb hír, hogy a soproni csapat hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az amerikai játékos szerdai bokasérülése nem súlyos, így Pöstyénben is pályára léphet.

A Pöstyén esetében Krc-Turbova és a kanadai válogatott Tamara Tatham játékát érdemes kiemelni. Tatham a Sopron ellen még nem szerepelt, miután november közepén igazolták. Azóta viszont 11 pontos átlagot hozott össze. A nagy testû Turbova egy igazi jelenség a pályákon, de a két csapat elsõ mérkõzésén nagyon jól sikerült a semlegesítése. Akkor egyébként 36-24-re nyerte a lepattanókért folytatott csatát a magyar együttes. A Pöstyén a CEWL-ben is szerepel, ahol 2 gyõzelemmel és 2 vereséggel állnak. Legutóbb éppen a Horváth Zsuszával felálló bécsi Flying Foxes-t verték 68-60-ra. Összességében remek õszt zárt a szlovák csapat, melyet egyedül Romana Stehlíková súlyos térdsérülése árnyékol be. Stehlíkovát szerdán mûtötték Brnóban.

A Sopron hatalmas szerdai bravúrja után a pöstyéni mérkõzés akkora téttel nem bír, de minden alkalmat meg kell ragadni a januári Euroliga rangadók elõtt, hogy Iva Ciglar minél jobban beépüljön. A kalandos madridi túra nem múlt el nyomtalanul. A csomagok egy része még pénteken sem érkezett vissza Sopronba, de az a madridi gyõzelem mindent megért. Talán a 2009-es Final Four menetelés óta az Euroligát tekintve ilyen kedvezõ pozícióban nem karácsonyozhatott a Sopron. 

Hirdetés