Hirdetés
USA

A Sopronba érkező Gabby Williams Gigi Bryant előtt tiszteleg a WNBA szezonban:

:

Hirdetés

Július végén a floridai Bradentonban megkezdődik a WNBA összevont szezonja. A Chicago Sky színeiben szerepel az európai évadra Sopronba érkező Gabby Williams. A kiváló játékos egy speciális cipőben fog pályára lépni, amellyel Gigi Bryant előtt tiszteleg.

Kobe Bryant és lánya Gigi Bryant január 26-án hunyt el helikopter-balesetben. Mindkettőjükkel kiváló kapcsolatot ápolt Gabby Williams.

Korábban egy interjúban arról beszélt, hogy a nehezebb chicagói időkben Kobe Bryant segített neki. Ismeretségen keresztül Williams már a gimnázium alatt kapcsolatba került Bryant-tel. Aztán már a UConn-nál játszott, amikor szintén edzhetett Bryant akadémiáján. Sőt, korábban a helikopter-balesetben elhunyt Gigi a kedvenc UConn-játékosának is nevezte.

Tavaly nyáron, amikor nagyon nem találtam a helyem irányítóként, Kobe Bryant-tel volt egy jó beszélgetésem. Utána egyből jobban éreztem magam. Az edzések mellett abban tudott a legnagyobb hatással lenni a pályámra, hogy tudtunk beszélgetni. “Meg tudod csinálni. Miért ne tudnád megcsinálni? Semmi nem zárja ki, hogy te bármelyik poszton érvényesülhess.” Nagyon fontos volt, hogy ezt egy olyan ember mondta, mint ő.

Kobe Bryant lányáról, Gigiről Williams így beszélt: “Gigiben nagy potenciál volt, akárcsak Payton-ban vagy Alyssa-ban (a két másik fiatal, aki elhunyt a balesetben – a szerk.), mert Kobe sokat tanított nekik. Gigi rendelkezett azzal a plusszal, amit nem lehet tanulni. Olyan tűz volt benne, mint kevesekben. Ez nagyon ritka egy 13 éves kislány esetében.”

A cipőre a festést egy ismert tervező Justin Davis készítette. Gigi arcképe és Kobe Bryant Akadémiájának (Mamba Sports Academy) a jellegzetes “M” betűje látható.

Hirdetés