Hirdetés
USA

A Sopronba érkező Megan Walker: “ha van egy álmod, tarts ki mellette”:

:

Hirdetés

A Sopron Basket a közelmúltban jelentette be, hogy szerződtette Megan Walker-t. A UConn szakmai programjában pallérozódó tehetség az ABC munkatársának adott interjút, melyben beszélt a döntéséről, hogy a harmadik egyetemi éve végén profinak állt. A WNBA draft-ról és a várakozásairól is megosztotta a gondolatait.

A világjárványt kísérő korlátozásokat Megan Walker kezdetben családja mellett, majd Houstonban élte át.

Otthon voltam egy ideig a virginiai Chesterfield-ben a családommal. Amikor egy kicsit lecsillapodott a helyzet, akkor Houstonba repültem. Itt edzek, hogy formában maradjak arra az esetre, ha kezdődhet a szezon. Erőnléti munkát, egyéni képességfejlesztő edzéseket végzek.

– mondta a fiatal tehetség, aki második évéről a harmadikra jelentős fejlődést mutatott a UConn-nál. A második szezonjában 12.1 pont, 6.7 lepattanó és 1.9 gólpassz, a harmadikban 19.7 pont, 8.4 lepattanó és 2.9 gólpassz volt az átlaga. Az ABC riportjában erről is kérdezték.

Ez csak önbizalom kérdése. Az első év az új rendszerrel való ismerkedésről szól. A második évre már magabiztosabbnak kell lenned pályán a rendszert, a játék színvonalához való alkalmazkodást tekintve. Itt jön egy hatalmas ugrás. A harmadik évben még magabiztosabb egy játékos. Nem gondoltam túl a dolgokat, ekkor már sokkal ösztönösebben ment nekem is a játék.

– mutatta be azon fejlődési ívet Walker, melynek végén meghozta azt a döntést, hogy idő előtt profinak áll. Ahogy azt a portrénkban is kiemeltük, Geno Auriemma nem igazán támogatja játékosai idő előtti kilépését a szakmai programból. A UConn-tól Walkert megelőzően mindössze Morgan Tuck (2016) és Azurá Stevens (2018) lépte ezt meg a harmadik éve végén.

Nem foglalkoztam azokkal, hogy akár az egyetememről, akár máshonnan kik döntöttek így. Szeretném megvalósítani az álmaimat. Nagyszerű szezonom volt és nem akartam elszalasztani semmit.

– tette hozzá Walker, aki egykoron kifejezetten ismert gimnáziumi játékosként került a UConn-hoz. Korábbi bemutatónkban felidéztük, hogy 2017-ben országosan első helyen rangsorolták a Monacan húzóembereként. Végzős évében 25.9 pont, 7.6 lepattanó és 1.2 gólpassz átlagot teljesített.

Nagyszerű munkát végzett az edzőnk. Volt egy versenyképes rendszere. Igazi győztes szellem jellemezte a programot. Nyertünk három állami bajnokságot. Hírverést hoztunk a női kosárlabdának azon a környéken. Sokat segített ez abban, hogy utána kiléphessek egy nagyobb színpadra.

– idézte fel ezeket a sikereket.

Az áprilisi WNBA Drafton Walker-t az első kör 9. helyén a New York Liberty választotta ki. Titkon a játékos is ebben az opcióban bízott.

Megkönnyebbültem. Láttam a családomon, hogy mennyire izgultak és így tényleg közel leszek az otthonomhoz. Bár nincs választási lehetőség, de nekem New York volt az, amiben reménykedtem. Szerettem volna odamenni. Ismerem a várost, a család egy része is ott él.

– tette hozzá Walker, majd arról is beszélt, hogy mit vár az első időszaktól:

Nagyszerű klub a New York-i, a tulajdonostól a vezetőedzőn át a szakmai stáb minden tagjáig. Olyan kiváló játékosokkal dolgoztak korábban az edzőink, mint Maya Moore, Tamika Catchings, Tina Thompson, Seimone Augustus, Napheesa Collier. Nagyon vonzó volt számomra, ahogy a játékosok fejlődését segítették és hozzájárultak ahhoz, hogy eljussanak oda, ahol most tartanak. Remélem, hogy én leszek a következő ebben a sorban. Készen állok a munkára és arra, hogy egy olyan porondra léphessek, mint New York és a Barclays Center.

A fiatal játékost arról is kérdezték, hogy milyen instrukciókat adott a klub a karantén idejére.

Igazából arról olyan sokat nem beszéltünk, hogy konkrétan mit kellene csinálnunk ilyenkor. Ezen a szinten már mindannyian profik vagyunk. Ha nem tartom szinten magam, akár csak egy napot is lazábbra veszek, már rosszul érzem magam. Mindenki tisztában van azzal, hogy számára milyen munkára van szükség ahhoz, hogy formában maradjon. Ez az időszak csak a várakozásról szól számunkra. A tulajdonosok, az edzők egyeztetnek, hogy mikor kezdődhet az idény.

– mondta Walker, aki hangsúlyozta: nagyon várja már, hogy “felhúzhasson egy olyan mezt, amin rajtam van a neve”. Ez az Egyesült Államokban a profivá válás egyik szimbóluma, mivel egyetemi és gimnáziumi szinten a szigorú kereskedelmi korlátozások miatt nem használnak játékos névvel ellátott mezeket.

A karanténról Walker is elmondta, hogy az ilyenkor szokásos tevékenységeket végzi.

Többet főzök és a Netflixet nézem. Nem voltam az egyetemen nagy Netfilx rajongó. Inkább kosárlabda meccseket figyeltem, de most az Ozarkot és A nagy pénzrablást (Money Heist) megnéztem, felzárkóztam pár egyéb sorozattal is.

Zárásul Walker arról is beszélt, hogy mit mondana a profi karrierben gondolkozó fiataloknak. “Először is azt, hogy minden lehetséges. Ha van egy álmod, tarts ki mellette, de sokat kell dolgozni. Komoly elkötelezettségre van szükség, ha azonban jó mentorok, jó emberek vannak körülötted, akkor bármit elérhetsz. Az első évemen az egyetem nem titok, hogy nagy kihívás volt mentálisan. Az, hogy beszélhettem az edzőimmel, a szüleimmel és olyan emberekkel, akik fiatal korom óta ismernek, sokat segített.” – zárta a beszélgetést.

Hirdetés