Hirdetés
Hirdetés
USA

A Sopronba érkező Napheesa Collier is bekerült az amerikaiak olimpiai keretébe:

:

Fotó: USA Basketball

Hirdetés

Hétfőn az NBC Today című műsorában Dawn Staley szövetségi kapitány bemutatta az Egyesült Államok válogatottjának olimpiai keretét. Négy újoncot avatnak Tokióban a címvédő amerikaiak, köztük lesz Napheesa Collier, aki decembertől hazánkban szerepel és a Sopron Basket csapatát erősíti.

Az USA Basketball szakmai stábja hosszas egyeztetések után egy vegyes keretet állított össze, amelyben a rutinos játékosok mellett már teret nyer a feltörekvő generáció is. Ott lesz a csapatban Sue Bird és Diana Taurasi. A két legenda megkapja a lehetőséget, hogy pályafutása ötödik olimpiai aranyérméért harcba szálljon és ezzel a női csapatsportokat tekintve is történelmet írjon az ötkarikás játékokon.

Szintén a rutinos játékosok táborát erősíti Sylvia Fowles, aki negyedik aranyérmét nyerheti. Tina Charles harmadik olimpiáján szerepelhet, míg a riói csapatból Brittney Griner és Breanna Stewart is visszatérhet. Ők ennek megfelelően a második aranyérmükért küzdenek.

Két olyan játékos lesz, akik a 2018-as világbajnok csapatban már ott voltak, de olimpiai aranyérmük még nincs. Ők Jewell Loyd és A’ja Wilson.

Négy olyan játékos érkezik, akik 5:5 szakágban felnőtt világversenyen debütálnak. A Sopronba érkező Napheesa Collier-t már kiemeltük. Mellette Ariel Atkins, Chelsea Gray és Skylar Diggins-Smith lesznek ilyen szempontból újoncok.

Az olimpiai tornán az amerikaiak Nigériával, a házigazda Japánnal és Franciaországgal szerepelnek egy csoportban.

Az amerikai válogatott kerete: Ariel Atkins, Sue Bird, Tina Charles, Napheesa Collier, Skylar Diggins-Smith, Sylvia Fowles, Chelsea Gray, Brittney Griner, Jewell Lloyd, Breanna Stewart, Diana Taurasi és A’ja Wilson.

Hirdetés