Hirdetés
Magyarország

A Sopronban kezdi a rájátszást a TFSE-MTK:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szerdán megkezdi a Sopron Basket elleni negyeddöntő párharcát a TFSE-MTK. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük az elmúlt időszak munkájáról.

Március 23., szerda
18:00 Sopron Basket – TFSE-MTK
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Györfy Rúben, Horváth Csongor Béla (Németh Csaba János)

A TFSE-MTK a alapszakasz utolsó fordulójában vívta ki a rájátszásba kerülést. Ehhez 10 pont feletti győzelemre volt szüksége az ELTE-BEAC Újbuda ellen. A sorsdöntő mérkőzésen végletekig kiélezett csatában végül 79-67-es sikert ért el.

„Óriási győzelmet arattunk. Harmadik éve vagyunk ott az élvonalban és ez idő alatt kialakítottunk egy győztes mentalitást és ez most is megmutatkozott. Három év alatt talán ez volt az egyik legnagyobb győzelmünk. Az mindig jellemző volt a csapatunkra, hogy soha nem adja fel. Nem sokan gondolták volna, hogy ezt a 10 pontos különbséget ledolgozva rájátszásba fogunk jutni. Főleg, hogy a BEAC nagyon komoly csapatokat fektetett két vállra az alapszakaszban.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka.

„Pár perccel a meccs vége előtt három-négy ponttal vezettünk, de a lányok hihetetlen energiákat mozgosítottak a végjátékban. Egyébként az egész mérkőzésen óriási fegyelmezettség és koncentráció jellemzett minket. A szezonban talán az első olyan meccsünket játszottuk, amit nyolc eladott labdával zártunk. Újítottunk támadásban, szinte mindent feltettünk egy lapra.” – összegzett a TFSE-MTK vezetőedzője.

A siker értékét tovább növeli, hogy a magyar mag teljesített kiválóan. A BEAC ellen Németh Alma, Dúl Panka és Király Andrea voltak a csapat legeredményesebbje, sőt a legjobb teljesítmény-indexet elérő játékosok is.

„A győztes karakteren kívül én is ezt emelném ki, hogy sikerült kiépíteni azt, hogy a magyar játékosok képesek döntő teljesítményt nyújtani kulcsszituációkban is. Akár Németh Alma, Dúl Panka, Theodoreán Alexandra vagy U20-asként Király Andrea. Nálunk a fiatal játékosok is igazi vezérek és aki innen kikerül, például Bernáth Réka most a DVTK-nál, egy nagy klubnál is abszolút főszereplő tud lenni. Amit három éve elkezdtünk, az nagyon jó dolog. Az, hogy harmadszor kiharcoltuk a play-off-ot, önmagáért beszél.” – mondta Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

Elérte az előzetesen kitűzött célját a TFSE-MTK és a múlt heti sikernek egy nagyon erős érzelmi oldala is volt. Óriási kérdés, hogy ezek után mennyire kell úgymond visszarángatni a földre a csapatot.

„Kaptak a lányok két nap pihenőt és mondtam is nekik, hogy mindenki felejtse el erre az időre a kosárlabdát. Mindent kiadtunk magunkból a BEAC ellen és érzelmileg egy kicsit kiürültünk, ez tagadhatatlan. A kis pihenő után folytattuk az edzéseket és hétfőn azt éreztem, hogy fordult a kocka. Most már kizárólag az előttünk álló feladatokra, a további céljainkra koncentrálunk. Nincs vége a szezonnak és kőkeményen kell dolgozni. Az első évben elmaradt a play-off, a másodikban egy meccset nyertünk és az a cél, hogy most több győzelmet szerezzünk. Ha nem is az első körben a Sopron ellen, de kellően motiváltnak érzem a csapatot és a következő párharcokban bármi lehet.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

A TFSE-MTK a Magyar Kupában is negyeddöntőt vívott a Sopron Basket alakulatával. Akkor 80-35-ös soproni siker született.

„Szeretnénk teljesen más arcunkat mutatni, mint a Magyar Kupán. Nyilván lejött rólunk a play-off elérése miatti teher. Jó formában van a csapat és fejlődőképes. Olyan gondolattal kell pályára lépnünk, hogy az még egyszer nem fordulhat elő, mint Miskolcon. Teher nélkül, de mégis felelősségteljesen szeretném felküldeni a csapatot a pályára. Az látszik az elmúlt időszak alapján is, ha az eladott labdáinkat valamilyen szinten tudjuk kontrollálni, akkor képesek lehetünk egy jó meccset játszani.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője.

A Magyar Kupán 17 eladott labdája volt a TFSE-nek és 25. percben már 59-11 állt az eredményjelzőn.

„A kupán ezek közül sok ki nem kényszerített eladott labda volt. Szeretnénk megakadályozni, hogy gyorsindításokkal olyan sokszor ne rohanjon le minket a Sopron, mint tette akkor. Lassabb játékra, több átadásra késztetnénk őket. Meg kell próbálni ellenállást mutatni és a lehető legkisebb különbségre törekedni.” – fogalmazott a TFSE vezetőedzője.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés