Hirdetés
Archivum

A Soproné az alapszakasz:

:

Hirdetés

Remek hajrával a Sopron nyerte a Magyar Bajnokság alapszakaszát. A záró fordulóban a bajnoki döntõ visszavágóján a címvédõ a Szegedet gyõzte le magabiztosan. Az alapszakasz második helyét a Pécs szerezte meg. A baranyaiak az utolsó játéknapon a Gyõrt múlták felül.

MKB EUROLEASING SOPRON–SZEVIÉP SZEGED 79–66 (27–17, 15–10, 15–22, 22–17)

A nagy rangadó rendkívül egyértelmûen alakult. Mintha kicserélték volna két csapatot december óta, a Szegednek egy pillanatnyi gyõzelmi esélye nem volt Sopronban.

Székely Norbert együttese az elsõ negyedben 10 pontos elõnyre tett szert, melyet a lefújás pillanatáig megõrzött. Bencze Tamás hölgykoszorúja a harmadik negyedben 15 pontos hátrányát megfelezte, de többre nem futotta a Tisza-partiak erejébõl. A vége 79-66 lett. A Sopron a visszafogottabb õszi-téli idõszakát követõen, a magyar bajnoki alapszakasz végjátékában remek játékot mutatva megérdemelten szerezte meg az elsõ helyet.

A hûség városában egyedül Jelena Milovanovics sérülése adhat okot az aggodalomra, a játék képe nem nagyon. 5 napon belül a Sopron a nagy rivális Pécset 15 ponttal, a bajnoki ezüstérmes Szegedet 13 ponttal verte.

MIZO PÉCS 2010 SEAT LAMI-VÉD GYÕR 79–67 (17–15, 27–18, 19–16, 16–18)

A Pécs és a Gyõr csatája is hasonló képet festett. Itt a pécsiek a második negyedben tették közé azt a tízest, ami végül döntött.  Fûzy Ákos csapatánál a gépezett továbbra is akadozott, melyet jól mutat, hogy a hazaiak nagyobb elõnyt elherdálva többször visszaengedték a meccsbe riválisukat, igaz a gyõztes kiléte egy percig nem volt kérdéses.

A negyedik negyedben a baranyaiak 73-53-as megnyugtató elõnynél elaludtak, így a Gyõr 9-0-s futással 73-62-re is felzárkózott. Tapodi Péter együttese Englert és Vida nélkül remekül helyt állt a Lauberben és története során elõször végzett a legjobb négy között az alapszakaszban.

A rájátszásban, ha a negyeddöntõk során minden a papírforma szerint alakul, akkor Sopron – Gyõr és Pécs – Szeged csata lesz a döntõbe kerülésért. Ezek közül a Pécs és a Szeged párharca igazi csemegének ígérkezik, amely a finálén túl az EuroLiga szereplésrõl is dönthet. Egy hét alatt látva hazánk négy élcsapatát elmondható, a Pécstõl ebben a formájában nagy bravúr lenne a Szeged és/vagy a Sopron megszorítása, de addig ne felejtsük el: lesz egy kupadöntõ a Lauberben, amely mindent megváltoztathat. Legalábbis a tízszeres bajnoknál ebben bíznak.

Nagy izgalmaknak nézünk tehát elébe a rájátszásban, reméljük sok nézõvel és látványos csatákkal!

Hirdetés