Hirdetés
Archivum

A Soproni Darazsak Akadémia visszatekintése a juniorok “B” döntõjére:

:

Hirdetés

A hétvége folyamán már beszámoltunk arról, hogy a Soproni Darazsak Akadémia nyerte a Nemzeti Leány Junir Bajnokság “B” döntõjét. A torna küzdelmeire és a teljes junior szezonra a csapat vezetõedzõje Hollós Dániel vezetõedzõ tekintett vissza egy hosszabb összeállításban a klub hivatalos honlapján.

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Forrás: Soproni Darazsak Akadémia

Hollós Dániel (edzõ):

Egy hosszú szezon margójára. Véget ért számunkra a megmérettetés a junior bajnokságban, sajnos a keresztjátékban elvéreztünk a Beac csapata ellen, így az MTK által rendezett “B” döntõn vettünk részt, ahol a 3 napos torna gyõztese az országos listán a 9. helyezését szerezte meg. Egyértelmû céllal utaztunk el Budapestre, hogy minél jobban szerepeljünk ezen a tornán. Az elsõ mérkõzésen a számunkra teljesen ismeretlen Monor Se-vel néztünk farkasszemet, ha egy filmcímmel kellene jellemeznem a mérkõzésen látottakat az a Rémálom az Elm utcában lenne. Számomra teljesen érthetetlen buta hibák sorozatát mutattuk a mérkõzés nagy részében, meg is szenvedtünk a gyõzelemért rendesen. Amúgy is nagyon nehéz elsõ mérkõzést játszani ilyen tornákon, fõleg 40 perc zóna ellen. Voltak szép megmozdulásaink a meccsen, és talán még Tamara meggyõzõ mezõnyteljesítményét tudnám kiemelni pozitívumként. Ezzel a gyõzelemmel kivívtuk a lehetõséget, hogy kiharcoljuk a döntõbe jutást másnap a Törekvés csapata ellen. Sajnos a második mérkõzésen folytattuk az Elm utcai film folytatását, de sokkal magabiztosabbak voltunk támadásban, végre játszhattuk az ember elleni játékunkat. Egy félidei fejmosás után végre megértették a lányok, hogy csapkodás nélkül, és tiszta védekezéssel sikeresek lehetünk. Ennek köszönhetõen, sikerült egy megnyugtató elõnyt kialakítanunk, amit végig sikerült megtartanunk. Jól játszottunk végig a mérkõzésen, Janka eszméletlenül játszott, 5 labdablokkolása és ponterõs játéka meghatározó volt, Virág és Dömötör Petra termelték mellé a pontokat, Tamara újfent mezõnymunkában volt kimagasló (5 kiharcolt fault, 8 gólpassz).

Következett a döntõ, amit titkon mindenki remélt a csapaton belül. Egy nagyon magas szerkezettel felálló Dávid Kornél Akadémiával találkoztunk. Meg is látszott az elsõ negyedben mutatott produkciónkon. Sem ember elleni védekezéssel, sem zónával nem tudtuk tartani az ellenfelünket palánk alatt, kaptunk 28 pontot az elsõ negyedben, dobtunk 13-at… A második negyedben kezdtünk felébredni a csipkerózsika álmunkból, de ez is csak egy egál negyedre volt elég. Következett a második félidõ, amely során sikerült rákapcsolnunk és a védekezésünket megtalálni, aminek köszönhetõen sikerült hosszabbításra menteni a találkozót. Hihetetlen, amit a lányok véghez vittek ebben a félidõben, megdobbant a soproni szív… Virág egy teljesen más dimenzióban játszott ezen a mérkõzésen, 43 pontja mindent elárul, Sára csatlakozott hozzá a pontok termelésében, Dömötör Petra legjobbkor jövõ ámultba ejtõ 3 pontosai, és a többiek mezõnymunkái, mind kellettek a hosszabbításhoz. A hosszabbításból két kulcs momentumot szeretnék kiemelni, Dorina fontos lepattanóját és közép-távoliját, és Bobó 3 pontosát. Átszakadt az a bizonyos gát náluk, öröm volt nézni… Nyertünk! Sschöll Petra hihetetlen energiákat ölt ebbe a szezonba, emelem kalapom elõtte! Gottschling Petra is nagyon jó mérkõzéseken volt túl az elmúlt idõszakban, és ugyanez elmondható Saciról is!

Úgy gondolom, hogy ez a csapat mindent megtett ebben a szezonban, mondtam is a lányoknak, ilyen tornákért, meccsekért érdemes dolgozni, edzésre járni, mert rengeteg plusz ad majd a jövõben! A lányok többsége két fronton harcolt eddig, nagyon megterhelõ volt számukra ez elmúlt 2/2,5 hónap.

Az alapszakaszt nem kezdtük jól, 5 idegenbeli meccsel indultunk ráadásul. Jöttek a hazai mérkõzések, ahol 5 meccsünkbõl 4-et sikerült megnyernünk, és kvalifikáltuk magunkat a felsõházi rájátszásba. Lendületben voltunk. El is mentünk Spanyolországba egy nagyszerû tornára, amit sosem fogok elfelejteni, hihetetlen teljesítmények és csapatmunka, amit mutatott a csapat. Hihetetlen büszkeség töltötte el a stábot az ott látottak után, rengeteg pozitívumot kaptak a lányok és mi is. A felsõházi rájátszás már más kávéház volt. Tudtuk, hogy nagyon erõs csapatokkal fogunk találkozni, próbáltunk sakkozni, pihentetni az embereket amikor már látszott, hogy keresztjátékra kényszerülünk, voltak jó meccseink úgyis, hogy sosem a legjobb felállásban álltunk ki. A keresztjáték során bekövetkezett sajnos az, amire számítottam. Teljesen szétestünk, nagyon látszott a lányokon a fáradtság, nem tudtunk egyik mérkõzésen sem újítani, a szezon ennek szakaszában jobb volt a Beac. Sikerült a 9. hely!! Nagyon fontos volt számunkra, hiszen nincs még vége a szezonnak, a junior lányok az Amatõr bajnokságban folytatják, és kadett lányainkra is nagy feladatok várnak még.


Nagyon köszönöm a lányoknak az eddigi munkát, úgy gondolom nagyon jól fog jönni mindenkinek ez a pihenõ. Rengeteg áldozatot hozva dolgoztak napról napra, minden elismerésem az övék! Úgy gondolom emberileg is sokkal erõsebbek lettek, ami még nagyon jól jöhet a hátralevõ szezonban! A lányok szavaival szeretnék búcsúzni a junior szezontól: MINDENKI SOPRONI!

Forrás: Soproni Darazsak Akadémia

Hirdetés