Hirdetés
Archivum

A Soproni Darazsak Akadémiával lett teljes a junior döntõ:

:

Hirdetés

Hétfõn elkelt az utolsó kiadó hely is a március 8. és 11. között Miskolcon megrendezésre kerülõ junior országos döntõ mezõnyét illetõen. A Soproni Darazsak Akadémia 78-58-ra verte a Dávid Kornél KA csapatát és ezzel 143-109-re nyerte a párharcot.

Az elsõ mérkõzésen a hajrában alakult ki a legnagyobb különbség. A soproniak így 14 pontos elõnnyel utazhattak a székesfehérvári visszavágóra. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4-5 pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. 10 perc után 20-16-os soproni vezetést regisztrálhattunk. A második etapban õrizte elõnyét a Soproni Darazsak Akadémia, a félidõben 35-28 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etapban nem változott a játék képe, 8-10 egység közötti vezetés mellett kézben tartotta az irányítást a Sopron. Az utolsó 10 percben gyorsan nõtt a különbség a felek között. A Soproni Darazsak Akadémia megduplázta elõnyét és magabiztos sikerrel jutott az országos döntõbe.

A miskolci nyolcas döntõ mezõnyét a Csata DSE, a DVTK Akadémia, a Kecskeméti KC, a Vasas Akadémia, a PEAC – KA Pécs, a BEAC Újbuda KA, a Széchenyi Akadémia és a Soproni Darazsak Akadémia alkotja. Az eseményrõl az elõzetes információk ITT olvashatóak.

Eredmény
Dávid Kornél KA – Soproni Darazsak Akadémia 58-78 (16-20, 12-15, 13-14, 17-29)
A párharcot a Soproni Darazsak Akadémia nyerte 143-109-es összesítéssel.

Statisztika

Hirdetés