Hirdetés
Utánpótlás

A Soproni Darazsak Sportakadémia szolnoki vendégeket fogadott:

:

Hirdetés

A Szolnoki Kosárlabda Akadémia és a Szolnoki Olajbányász felnőtt csapatának küldöttsége a Soproni Darazsak Sportakadémián járt – adta hírül az intézmény Facebook oldala.

Immár hosszú ideje az európai elitklubok legszűkebb élmezőnyébe sorolják a Sopron Basket női csapatát. A soproni sikereket egyértelműem a Török Zoltán klubvezető által felépített kiváló klubmodellnek tulajdonítják, amiben minden bizonnyal nagyon sok az igazság. Költségvetésileg ugyanis igen messze áll a Sopron Basket nemzetközi vetélytársaitól. Többek között ezt a klubmodellt, valamint a határszéli város utánpótlás akadémiáját igyekezett minél jobban megismerni a Szolnoki Kosárlabda Akadémia és a Szolnoki Olajbányász felnőtt csapatának küldöttsége – írja a klub beszámolójában.

Korábban jártunk már Európában több klubnál, így szakmai betekintést kaptunk már a barcelonai Club Juventut Badalona, a római Stella Azzurra Roma vagy a prágai UK Praha nagynevű akadémiájából, de ilyen átfogó és tudásukat, rendszerüket nyíltan megmutató egyesülettel nem találkoztunk még

– mondta Tasnádi Zoltán, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia vezetője.

Fotó: Szolnoki Kosárlabda Akadémia

Pór Péter, az akadémia és az Olajbányász munkáját is segítő szakmai vezető szerint hasznos tapasztalatokkal utazhattak haza. Nagy érdeklődéssel figyeltük az akadémia utánpótlása és a felnőtt csapat közti átmenet lépéseit, egymásra épülését, a fiatal játékosok beépülését a felnőtt csapatba. – nyilatkozta Pór Péter.

A klubvezető is gazdagodott hasznos tapasztalatokkal. Csősz Tamás szerint a lehető legjobb helyre érkeztek ebből a szempontból.

A kiemelt akadémia felszereltségét, infrastruktúráját, szakmai tudását, programját, profin felépített, hétköznapi életben is működő rendszerét, elhívatott stábját, jól kiválasztott szakembereit tekintve is egyedülálló az országban. Rendkívül hasznos volt ez a három nap, csak javasolni tudjuk a hazai klubcsapatoknak is, hogy a Török Zoltán és Czukorné Hollós Anna által létrehozott, európai színvonalú intézményt ismerjék meg a jövőben

– foglalta össze az Olajbányász ügyvezető igazgatója.

Hirdetés