Hirdetés
Archivum

A Sopronnak és a Prágának is van sikerélménye orosz sztárcsapat ellen:

:

Hirdetés

Pénteken kezdõdik Sopronban a nõi kosárlabda Euroliga 2019-es négyes döntõje. A Final4 elõdöntõi alkalmával a legnagyobb kérdés, hogy megállítja-e bárki az orosz hengert.

Fotó: FIBA.Basketball

Amikor a 2019-es Final4 mezõnyét nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a papírformának megfelelõen ott van a legjobbak között a címvédõ UMMC Jekatyerinburg és az elsõ számú trónkövetelõ a Dinamo Kurszk. Melléjük az Euroliga 16-os csoportkörének azon két együttese csatlakozott, amelyik tétmeccsen el tudta csípni a minden tekintetben kiemelkedõ orosz együtteseket. Igaz, fordított felállásban, mint ahogy az elõdöntõ párosításai alakulnak.

A Sopron Basket február 6-án nyert hosszabbítás után 93-83-ra Kurszkban, míg az USK Praha egy héttel korábban január 30-án rendes játékidõben 82-73-ra múlta felül az UMMC Jekatyerinburgot a cseh fõvárosban. Nemzetközi porondon idén a két sztárcsapatnak ezek az egyetlen vereségei.

Ha a találkozókat nézzük, akkor a Sopronban és a Prágában közös, hogy kiemelkedõen dobta a triplákat ezen bravúrok alkalmával. A mieink 45%-al, a csehek 40%-nel. Mindkét csapat kiválóan szedte a lepattanókat. Sõt, az USK 46-31-re meg is nyerte ezt a csatát, de a soproni gárda 41 lepattanója Kurszkban szintén extra. Közös a gólpasszok magas száma, az USK Praha 32-t, a Sopron 25-öt osztott ki. Az eladott labdák alacsony száma szintén bravúr. Ki kell még emelni a Sopron 8 szerzett labdáját Kurszkban. A két csapat hatékony volt gyorsindításból. A Sopron 12, a Prága 10 pontot ért így el.

Mi tud idén a Sopron Basket és az USK Praha, amit mások nem? Elsõsorban mindkét együttesrõl elmondható, hogy adott minden összetevõje a sikeres nemzetközi szerepléshez. Kezdve a zseniális edzõktõl a kispadon. Natalia Hejkova ötszörös gyõztes az Euroligában, míg Roberto Iniguez a Valenciával nyerte meg a sorozatot, de járt döntõben a Fenerbahce, az Orenburg és a Sopron csapatával is.

Mindkét keretben vannak klasszis amerikai légiósok, akik elengedhetetlenek a sikerhez. A játékot kiválóan olvasó minõségi európai centerek és egy hazai mag, amelynek lehet, hogy adott esetben a statisztikai mutatói nem kiugróak, de edzésmunkájukkal, hasznos perceikkel szerves részeik a csapatoknak és elképzelhetetlen nélkülük a siker.

Pénteken elõbb az USK Praha a Dinamo Kurszk, majd este az általunk legjobban várt meccsen a Sopron Basket az UMMC Jekatyerinburg ellen bizonyíthat. Természetesen óriási esélyesek az orosz gárdák, de ahogy a fenti néhány sor is megmutatja: taktikus, szervezett játékkal és extra teljesítményekkel megközelíthetõek. Bízni kell a játékosokban, edzõkben és a Sopron sikeréért szorítva mi is arra kérjük a hazai szurkolókat, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fantasztikus biztatásukkal segítsék a csapatot!

17:00 USK Praha – Dinamo Kurszk

Részletes beharangozó

20:00 UMMC Jekatyerinburg – Sopron Basket

Részletes beharangozó


 

Hirdetés