Hirdetés
Archivum

A Sopronnal és a Gyõrrel indulhat az új Közép-európai liga?:

:

Hirdetés

A Magyar bajnoksághoz hasonlóan a környezõ országokban is egyre nagyobb a szakadék a nemzetközi kupákban szereplõ csapatok és a mezõny többi része között. Ennek megfelelõen idõrõl idõre elõkerül a Közép-európai liga terve. Jelenleg is zajlanak az egyeztetések egy új sorozatról és nyilvánosságot láttak az elsõ hivatalosabbnak nevezhetõ információk.

Bodrogváry Iván, a FIBA Europe Nõi Bizottságának elsõ embere a Magyar bajnokság döntõjének elsõ mérkõzése alatt – a közvetítõ SportKlub televíziónak – adott nyilatkozatában beszélt a tervekrõl. Ennek megfelelõen a következõ évadtól a két legjobb magyar (Sopron, Gyõr), szlovák (Good Angels Kosice, MBK Ruzomberok), cseh (USK Praha, Brno), illetve két lengyel és esetleg egy román csapat alkothatná az új sorozatot.

Bodrogváry nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a magyar szövetség is a kezdeményezés mellé állt. A Magyar bajnokság lebonyolítása pedig annyiban változna, hogy az új liga küzdelmeinek lezárása után csatlakoznának be a csapatok a bajnoki küzdelmekbe.

Hirdetés